Nr. 41 din 2020 – Sabia destinului, de Andrzej Sapkowski (seria Witcher – partea II)

Revin cu mare drag la o serie ce îmi place tot mai mult, cu fiecare carte în parte!

Witcher m-a fascinat încă de la primul episod de pe Netflix din decembrie 2019 și pot să spun că până se lansează cel de-al doilea sezon cărțile ce au stat la baza serialului și a celebrului joc video sunt binevenite, ba chiar și mai bune, oferindu-ne mult mai multe detalii despre personaje și peisajele ingenios gândite de polonezul Andrzej Sapkowski.

Zilele astea am citit cu mare spor cartea numărul doi din serie, Sabia destinului, ale cărui evenimente se petrec, de fapt, înaintea primului volum, Ultima dorință.

Lectura îl are în prim-plan pe Geralt, un vânător de monștrii cu integritate, care nu ucide pe oricine, ci se ghidează după set reguli foarte stricte, eliminând doar moștrii ce fac rău ființelor inocente.

Tot în această carte putem vedea și o evoluție a relației cu Yennefer, o vrăjitoare ce ocupă un loc fruntaș în inima lui. Relația dintre ei este discutată în câteva dintre cele șase povestiri ale volumui, și pot să spun că de-abia aștept să văd cum vor evolua lucrurile între cei doi.

Mi-au plăcut foarte mult descrierile locurilor pe unde trece Geralt, aducându-mi aminte de o serie tare îndrăgită de mine, Stăpânul inelelor. Rămân fascinată la tărâmul gândit de Sapkowski, care este plin de ființe magice, de păduri electrizante și casteluri demne de prințese.

Totuși, lumea lui Geralt este plină de monștii și oameni necunviincioși, cu care trebuie să se lupte pentru a apăra adevărul atotputernic.

Tot în acest volum facem cunoștință cu Ciri, un personaj crucial în destinul lui Gerlat și al cărților, care deși este bine dezvoltat în serial, în carte apare mult mai puțin, urmând ca în următoarele volume să ni se prezinte toată povestea.

Astfel că această carte este o călătorie de neuitat într-un tărâm magic, de unde nu vrei să te trezești și unde îl regăsim pe Geralt bântuit de o iubire neîmplinită, de o fată a-l cărei destin este legat de al lui și de un ținut ce se află tot mai aproape de un război ce va schimba totul.

Recomand acest volum cu mult drag, la fel ca și celelalte din serie, care fac deliciul atât fanilor fantasy, cât și acelor în căutarea unei povești originale și bine conturate.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 41 din 2020 – Sabia destinului, de Andrzej Sapkowski (seria Witcher – partea II)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s