Nr. 43 din 2020 – Parteneri contra crimei, de Agatha Christie

Parteneri contra crimei este a doua carte din seria Tommy and Tuppence scrisă de marea doamnă a literaturii polițiste, Agatha Christie.

Pentru mine Agatha este un geniu absolut, ale cărei cărți mă binedispun oricând și care mă fac să le lecturez cu mare poftă și cu o curiozitate de nesațiat.

Am început să îi îndrăgesc tot mai mult pe acești doi Tommy și Tuppence, care de câțiva ani formează cuplul Beresford, pentru că toate replicile lor sunt pline de umor și ironie și pentru că rezolvă cazurile cu atâta fler și carismă încât nu ai cum să nu fi de partea lor.

În acest volum, soții Beresford primesc în grijă o agenție de detectivi particulari, unde vor avea parte de diferite cazuri, unele mai importante, altele mai comice, dar care toate fac deliciul cititorilor.

Mie, personal, mi-a plăcut foarte mult cartea, am savurat-o pe nerăsuflate și pot să spun că e favorita mea din seria Tommy and Tuppence, care are în portofoliu 5 volume.

Umorul dintre cei doi este la cote culminante, la fel cum ironia și glumele cu nemiluita aduc în casa cititorului veselie și bună dispoziție.

Cei doi sunt în căutare de noi aventuri, iar prin intermediul acestei agenții au posibilitatea de a trăi aventuri palpitante și de a demasca spioni și otrăvitori.

Ei și fiindcă sunt tot mereu puși pe șodii, cei doi se dau în spectacol folosind diferite trucuri pentru a personifica marii detectivi ai literaturii universale, cum ar fi Sherlock Holmes sau chiar Hercule Poirot.

Nu vreau să dau prea multe detalii legate de povestirile prezentate, care sunt în număr de 15, dar vă asigur că nu aveți cum să nu le îndrăgiți, fie că sunteți fani Agatha Christie fie că nu, mai ales în aceste timpuri, când avem nevoie de puțină relaxare și umor.

Vă recomand cu tot dragul această carte, pe care eu vreau să o recitesc la un moment dat, fiind un exemplu numai bun în ceea ce privește iscusimea Agathei de a crea personaje memorabile și mistere solide.

Publicitate

3 gânduri despre “Nr. 43 din 2020 – Parteneri contra crimei, de Agatha Christie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s