Nr. 46 din 2020 – Viața și opera mea, de Henry Ford

Viața și opera mea este o carte autobiografică scrisă de Henry Ford.

Dacă nu știți cine a fost Henry Ford, vă pot spune că el a fost cel care a revoluționat industria de mașini atât în America, cât și în toată lumea. Datorită procesului lui de lucru și a felului în care și-a organizat compania, încă și astăzi se mai vorbește despre tehnicile folosite care au dat, și încă dau, randament în industria de pretutindeni.

Dacă te aștepți la o poveste amănunțită despre viața lui, cu detalii despre copilărie, adolescență, mariaj sau bătrânețe, ei bine, vei fi mare surprins să nu găsești prea multe pasaje despre această parte personală a sa.

Cartea ne este narată de Henry Ford, care ne dă o lecție în ceea ce privește afacerile și cum să le abordezi pentru a avea succes.

Datorită tehnicilor lui avem și astăzi producția în masă care este rentabilă pentru investitori și profitabilă pentru populație.

Eu am privit cartea mai mult ca un ghid pentru investitori, pentru cei ce au o idee și nu știu de unde să înceapă sau ce aspecte să aibă în considerare.

Experiența lui Ford este folosită și astăzi de către mulți antreprenori, strategi, educatori, creatori de opinie, filosofi, legislatori și manageri care îi ajută să aibă o afacere profitabilă și de succes.

Excelența constă în conștientizarea realităților din momentul respectiv.

Cu toate că am fost surprinsă la început de faptul că lectura nu avea să fie una clasică, pot să spun că nu m-am plictisit nici măcar un minut citind această carte. Am subliniat pasaje și am încercat să mă gândesc cum aș putea pune în aplicare vorbele sale în viața mea de zi cu zi.

Eșecul e doar șansa de a o lua de la capăt mai inteligent.

Datorită lui, secolul XX s-a industrializat în ceea ce cunoaștem și astăzi, adică ziua de muncă de opt ore și săptămâna cu cinci zile lucrătoare, cât și salariul minim ce trebuie dat fiecărui angajat.

Totul se poate face oricând mai bine decât se face deja.

Recomand cartea cu mare drag, este foarte utilă atât pentru viitorii afaceriști, cât și pentru cei ce vor să dea mai mult randament în viața de zi cu zi.

Cartea a apărut anul trecat la editura Herald și face parte din colecția Autobiografia, din care am citit și îndrăgit autobiografia Virginiei Woolf, autobiografia lui Lev Tolstoi, cât și biografia lui Mahatma Gandhi.

ford---autobiografia---COP---CDR-2019

Pentru mine a fost ca o lectură motivațională, ce m-a surprins la fiecare pagină și din care am putut învăța detalii despre ceea ce înseamnă industria în masă, putând intra în culisele minții unui vizionar de succes.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s