Nr. 50 din 2020 – Eight Perfect Murders, de Peter Swanson

O nouă zi, o nouă carte terminată. 😉

Luna martie și luna aprilie au fost conectate de lecturarea cărții Eight Perfect Murders, de Peter Swanson, pe care am citit-o în format electronic.

Nu obișnuiesc să citesc pe telefon, senzația aceea de a ține o carte în mână și de a o răsfoi nu o poate înlocui nici un fel de aplicație, dar am vrut neapărat să o citesc, iar eu mai citisem ebook și în trecut, deci nu era nici o problemă.

Ceea ce m-a atras la cartea de față a fost subiectul acesteia, care mi-a bucurat simțul de crime fiction lover. Pur și simplu nu cred că există o descriere mai apetisantă pentru un iubitor de crime fiction.

Un librar de cărți mystery & thriller pe numele de Malcolm Kershaw, este vizitat de un agent FBI în vederea anchetării unui criminal care ucide folosind un tipar foarte neobișnuit: lista de 8 cărți ce conțin crima perfectă scrisă de Malcolm în urmă cu ceva ani și postată pe site-ul librăriei.

Cele 8 cărți din lista lui Malcolm sunt:

The A. B. C. Murders by Agatha Christie

Strangers on a Train by Patricia Highsmith

Death Trap by Ira Levin

Red House Mystery by A. A. Milne

Malice Aforethought by Anthony Berkeley Cox

Double Indemnity by James M. Cain

The Drowner by John D. Macdonald

The Secret History by Donna Tartt

Bineînțeles că ancheta numai de aici începe, la fel și rememorarea trecului misterios și dubios al librarului.

O carte ce o menționează pe Agatha Christie de trei ori doar în primul capitol este normal să fie pe gustul meu, plus că am adăugat pe lista de lecturi multe alte cărți ce se anunță să fie tare bune, cu toate că pe cele mai multe le știam.

E adevărat că dacă nu ești familiar cu lista de 8 cărți a lui Malcolm atunci o să îți iei ceva spoilere, dar asta nu trebuie să te oprească să citești atât cartea de față, cât și cele 8 prezentate pentru că mister și suspans conțin din plin.

Cartea reprezintă un omaj adus genului thriller, plină de suspans și aspecte psihologice ce poate atrage în mrejele cititului frenetic pe orice iubitor de crime fiction.

Mi-a plăcut tare mult Eight Perfect Murders, care se citește ușor și pe nerăsuflate, fiind tot timpul în așteptarea criminalului.

Începutul lecturii a fost alert și captivant, perfect pentru a înhăța cititorul în plasa misterului. 

E adevărat că îți poți da seama de identitatea criminalului înainte de a pune punct lecturării, dar asta nu deranjează foarte mult datorită elementelor bine conturate de Swanson de care se bucură romanele clasice al genului crime fiction.

Personajul principal, cât și celelalte pe lângă el au un vibe ce îți aduce o stare bine, ca și cum ai citi toate cele 8 cărți deodată.

Acțiunea e presărată cu detalii din cele 8 cărți faimoase, crimele lor fiind nucleul în jurul căruia se desfășoară cartea lui Swanson.

Probabil că o să avem tradusă cartea și în limba română la un moment dat, dar până atunci eu o recomand cu mare drag, fiind raiul bookworm-ilor care se afundă într-un thriller cu orele și sunt captivați de rezolvarea misterului.

Books are time travel. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s