Teatru online de la cei mai mari actori români

Teatrul este o mare pasiunea de-a mare, ba chiar la un moment dat visam să scriu piese de teatru care să fie jucate pe scenele mari ale României. Însă, până fac eu asta, îmi place tare mult să fiu spectator într-o sală de teatru. Îmi place senzația de a-ți găsi locul în sală, de a-ți căuta loja, acel sentiment de nerăbdare atunci când luminile se sting și aștepți un spectacol bun. Cortina se ridică și bum, ești prins într-o lume nouă, o lume unde grijile personale nu contează, ci doar personajele și replicile lor. Ah, și la final, atunci când se coboară cortina și te gândești ce bine ar fi dacă nu ar trebui să pleci, ci să rămâi în aceea lume pentru totdeauna.

Însă, în ultimul timp nu am mai avut ocazia de a putea merge la teatru, de aceea apelăm la resursele internetului. Multe teatre din România oferă spectacole gratuite pe paginile lor de Facebook și astfel sute de români pot să se delecteze cu o piesă bună alături de actorii mari ai scenei românești.

Ba mai mult, văd că multe spectacole au mai mulți spectatori online față de sălile de teatru, lucru bune de altfel și poate așa lumea redescoperă gustul teatrului, urmând ca după această pandemie sălile să fie pline.

Până atunci, o să vă recomand câteva site-uri unde puteți vedea diferite spectacole. Probabil sunt mai multe teatre care facilitează astfel de servicii, dar acestea sunt cele mai căutate.

Atenție însă, cele mai multe teatre lasă spectacolele active pe pagină doar 24 de ore de la ora premierii, așa că cel mai bine e să le vizionați când specifică evenimentul pentru a nu le rata și pentru a le putea experimenta cu cât mai multă lume.

Teatrul “Ioan Slavici” Arad https://www.facebook.com/teatrulclasicioanslavici/

Teatrul “Toma Caragiu” – https://www.facebook.com/teatrultomacaragiu/

Teatrul Regina Maria – https://www.facebook.com/TeatrulReginaMaria/

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu – https://www.facebook.com/TNRSS/

Teatrul Naţional Cluj-Napoca – https://www.facebook.com/TeatrulNationalClujNapoca/

Teatrul Andrei Mureșanu – https://www.facebook.com/teatrulandreimuresanu/

Bulandra – https://www.facebook.com/bulandra/

Teatrul de Stat Constanța – https://www.facebook.com/teatruldestatconstanta/

unteatru – https://www.facebook.com/unteatru/

Teatrul Apropo – https://www.facebook.com/TeatrulApropo/

Teatrul Mic – https://www.facebook.com/teatrulmic.sifoartemic/

Sunt și unele teatre care oferă spectacole online doar dacă cumperi un bilet în prealabil, dar majoritatea sunt gratuite.

Totodată, eu vă recomand teatrul radiofonic, care poate fi ascultat oricând și oriunde pe YouTube. O să pun mai jos link-ul către canalul pe care eu îl frecventez foarte des, care conține foarte multe piese, pentru toate gusturile.

https://www.youtube.com/channel/UCi-keQw95kZ_BFMdYK6y8dA

Astea sunt recomandările mele de astăzi, vă aștept și pe voi să sugerați spectacole online, iar până atunci vă doresc vizionare plăcută! Stay safe!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s