Nr. 57 din 2020 – Cazul ,,Vulpea”, Leila Sandra M.

Mă bucur nespus de mult când văd că pe piața de carte din România apar edituri noi, dornice să reaprindă flacăra literaturii autohtone.

Săptămâna trecută am făcut cunoștință cu editura Velvet Story, care a fost înființată la sfârșitul anului trecut și care are deja 3 cărți în portofoliu.

Ceea ce îmi place la ei în primul rând, este deviza lor, aceea că scriitorii români sunt talentați și de aceea trebuie promovați și aduși pe rafturile cititorilor.

Nu avem prejudecăți, ci doar dorința de a arăta lumii întregi că și autorii români se ridică la nivelul celor din afară!, acesta este mesajul celor de la Velvet Story postat chiar pe site-ul lor, unde vă invit cu mare drag să aruncați un ochi, varietatea cărților scoase de ei fiind bogată și promițătoare.

Cartea ce m-a atras pe mine cel mai mult de la ei a fost, bineînțeles, un thriller.

Cazul ,,Vulpea” este prima carte thriller scrisă de Leila Sandra M., scriitoare cunoscută de publicul român datorită romanelor sale SF și care se dovedește a fii făcut o alegere tare inspirată cu această operă.

Cartea reprezintă primul volum din seria Dennis Kayderman, care a început promițător și care cu siguranță ne va mai aduce și alte aventuri bune.

Cazul ,,Vulpea” este un thriller polițist captivant, cu personaje tipice și cu întâmplări la limită.

Norma se trezește la spital cu răni multiple și cu o amnezie permanentă. Nu știu cine este, cum o cheamă sau cum arată. După ea vine Joe, soțul ei, care o duce acasă fără să îi dea prea multe detalii.

Accidentul prin care a trecut i-a șters toate amintirile, ba chiar și sentimentele de iubire pentru soțul ei, care oricum nu se dădea în lături pentru a-i explica pe îndelete cine este ea cu adevărat.

Cu toate că în casa din mijlocul pădurii, aflată la zeci de minute de civilizație, nu se afla nici măcar o poză cu cei doi, Norma nu pune întrebări și se supune soțului violent.

La polul opus îl avem pe detectivul Dennis Kayderman, ai cărui soție este dispărută. Acesta încearcă cu disperare să o găsească pe Emma, preaiubita lui soție, dar se lovește de un zid de corupție, minciuni și secrete, peste care nu poate trece.

Mi-a plăcut cartea, are un ritm foarte rapid și cu toate că am citit-o pe telefon, mi-a luat mai puțin de 24 de ore să o termin.

Este adevărat că acțiunea este previzibilă și că îți poți da seama destul de repede cine e personajul negativ și cine e cel pozitiv, dar acest lucru nu m-a deranjat în mod special. Am privit cartea ca pe un thriller promițător din partea unui scriitor român, care încearcă să se apropie de stilul american de povestire.

De obicei cărțile polițiste sunt destul de ușoare, cu un ritm alert și liniar, iar acest prim volum din seria Dennis Kayderman nu face excepție.

Vă recomand cartea, în primul rând, pentru că e scrisă de un autor român și pentru că relaxează cititorul și îl transpune pentru câteva ore într-un caz misterios al unui mic orășel dintre munți.

 

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 57 din 2020 – Cazul ,,Vulpea”, Leila Sandra M.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s