Nr. 58 din 2020 -Moartea vine ca un sfârșit, de Agatha Christie

Moartea vine ca un sfârșit este o carte istorică cu o doză puternică de mister de la Agatha Christie.

Trebuie să recunosc că am fost puțin sceptică înainte să mă apuc de această carte deoarece nu sună deloc familiar, dar am fost și intrigantă deoarece decorul s-a mutat în Egiptul antic, un loc plin de mistere și secrete.

Nu avem parte nici de Hercule Poirot, nici de Miss Marple să salveze ziua, așa că personajele vor trebui să descopere singure criminalul, asta dacă nu cumva avem de-a face cu un spirit răzbunător.

Cartea ne prezintă o familie a unui preot al lui Ka, care are parte de mulți copii și multe intrigi. Atunci când bărbatul aduce acasă o nouă concubină, spiritele se incing, răscolind un trecut demult săpat adânc, cât și sentimente de răzbunare din partea membriilor familiei.

Concubina, cea care a ațâțat toată familia, este prima victimă, urmând ca alții să îi urmeze. Misterul se adâncește cu fiecare crimă, toți cei rămași în viață fiind posibili suspecți.

Începutul cărții m-a suprins total, neputând să îi simt deloc stilul Agathei Christie. Dar pe parcurs, pe cum aveau loc crimele și investigația familială, am recunoscut-o pe regina crimelor, care ne aduce un roman plin de mister, cu un suflu nou și revigorant.

Din câte am înțeles, acesta este singurul roman plasat în perioada antică de la Christie, fiind puternic influențat de expedițiile făcute cu soțul ei care era arheolog.

Nu știu dacă pot să spun că e o lectură preferată de-a mea de la ea, dar mi-a plăcut, am citit cartea într-un ritm rapid, fiind antrenantă și plină de secrete.

Vă recomand cartea Moartea vine ca un sfârșit dacă sunteți în căutarea unei lecturi ușoare, dar surprinzătoare, care tratează relațiile de familie și toate secretele lor. Plus, sunteți transpuși într-o lume veche, foarte diferită de a noastră, având parte de o călătorie în timp alături de iscusimea peniței Agathei Christie.

 

Publicitate

4 gânduri despre “Nr. 58 din 2020 -Moartea vine ca un sfârșit, de Agatha Christie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s