Nr. 75 din 2020 – Minus optsprezece grade, de Stefan Ahnhem

Minus optsprezece grade este a treia carte din seria Fabian Risk, scrisă de suedezul Stefan Ahnhem.

A trecut ceva vreme de la volumul doi, Al nouălea mormânt și și mai mult timp de la Victimă fără chip, așa că mi s-a făcut dor de anchetele încurcate ale poliției suedeze și daneze.

Evenimentele prezentate în volumul trei se derulează la vreo doi ani de la primul volum, așa că putem observa cum s-au calmat (sau nu) anumite personaje.

Fabian este încă însurat, cu doi copii dificili, însă căsnicia lui este practic pe butuci. Dunja Hougaard încă este nedreptățită pe fronturile poliției din Danemarca, astfel că acum îmbracă uniforma de polițist stradal, fiind privată de anchetele importante.

Minus optsprezece grade debutează abrupt, setând deja tonul misterios pentru întreaga lectură.

Un bărbat înghețat de două luni este găsit la volanul unei mașini ce gonea pe străzile Suediei, asta după ce plonjează de pe cheiul din portul Helsingborg.

Victima este o importantă figură a domeniului IT din Suedia. Ce e și mai interesant este faptul că acesta a fost văzut de numeroase persoane, în viață, în perioada în care ar fi fost congelat.

Misterul se adâncește cu fiecare capitol, iar paginile curg cu detalii care mai de care mai apetisante, mai ales pentru un împătimitor de thriller ca mine.

Romanul nu ne aduce numai această enigmă ce pare a fi de nedeslușit, ci și o anchetă personală a Dunjei, care se confruntă cu fenomenul Happy slapping.

Originar din Marea Britanie, acest concept scoate ce e mai rău și stupid din oameni. Având fața acoperită cu o cagulă și un simbol de smiley face, niște huligani se filmează în timp ce lovesc brutal persoane complet la întâmplare de pe stradă. Acest lucru escaladează rapid, iar acum se găsesc și primele persoane care au fost omorâte în bătaie ca urmare a acestui proces.

Așadar, avem parte de doi detectivi buni, Fabian și Dunja, care sunt testați pâna la maxim de mințile acestor criminali diabolici.

Helsingborg este un oraș plin de secrete și oameni vicleni, care sunt însetați pentru răzbunare și distrugere.

Mi-a plăcut tare mult cartea, m-a prins încă de la primele pagini, având un ritm alert și plin de suspans.

Cartea face parte din colecția #bibliotecaametitelor, pentru care îi aduc mulțumiri Cristinei (mafioata_citesc_in_halat pe IG).😘🤗

Eu de-abia aștept să citesc și următorul volum din serie, Motivul X, care mă așteaptă zilele următoare, având o poftă bezmetică de a cunoaște personajele pline de defecte ale lui Stefan Ahnhem și de a urmări destinul împovărat al lui Fabian.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 75 din 2020 – Minus optsprezece grade, de Stefan Ahnhem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s