O familie controversată în Un buznar plin cu secară, de Agatha Christie

Un buzunar plin cu secară reprezintă cel de-al șaselea volum din seria Miss Marple, scris de inconfundabila Agatha Christie.

De mai bine de un an mi-am făcut obiceiul să citesc câte un roman de-al reginei crimei în fiecare lună, mai fiind dedicată simpaticii bătrâne Miss Marple.

Cu toate că preferatul meu este Hercule Poirot, nu am cum să nu o îndrăgesc pe carismatica Marple, care, cu multă istețime și sarcasm, reușește să prindă chiar și pe cei mai experimentați criminali.

Romanul de față începe în forță, cu mult suspans și o crimă dubioasă.

Rex Fortescue, regele unui imperiu financiar, este găsit mort în biroul său, acesta fiind otrăvit cu o substanță rară. În buzunarul său sunt găsite boabe de secară, lucru mai mult decât neobișnuit.

Principalii suspecți? Familia, bineînțeles. Toți își îndreaptă degetul către soția mult mai tânără a acestuia, dar și către un dintre cei doi fii ai săi cu care nu se avea în relații tocmai bune. Fiica are și ea motive întemeiate, tatăl ei interzicându-i căsătoria cu bărbatul iubit.

Așadar, criminalul ar putea fi oricare dintre membrii familiei omului de afaceri, dar și numeroase victime ale înșelătoriilor acestuia.

Cu toate că romanul poartă ampreta lui Miss Marple, ancheta este condusă de inspectorul detectiv Neele, bătrânica făcându-și apariția abia la jumătatea cărții. Acest aspect trebuie să recunosc că nu mi-a plăcut, aceasta având doar câteva replici fugare în vreo 3-4 scene, mult prea puțin pentru calibrul ei.

Per total pot să zic că mi-a plăcut cartea, a fost o lectură antrenantă, cu mulți suspecți și crime bizare, cu o doză potrivită de suspans și mister.

Recomand cartea cu mare drag, atât pentru iubitorii Agathei, cât și pentru cititorii doritori de o lectură relaxantă, dar care îți pune mintea la funcțiune și care te ține ancorat în poveste până la aflarea verdictului.

Publicitate

2 gânduri despre “O familie controversată în Un buznar plin cu secară, de Agatha Christie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s