Țări exotice și bunătăți ce îți lasă gura apă în „CĂLĂTORII PRIN IZOLARE. Mâncăruri din continente” de Bogdan Teodorescu

CĂLĂTORII PRIN IZOLARE. Mâncăruri din continente este o carte scrisă de Bogdan Teodorescu, apărută în luna mai a acestui an la editura Tritonic.

Volumul îmbină povești despre călătorii în țări îndepărtate cu aroma îmbietoare a mâncărurilor specifice acestor meleaguri. Fie că vorbim de Cuba, Vietnam, Scoția sau Statele Unite ale Americii, în paginile cărții vom regăsi mici istorioare de-a lui Bogdan Teodorescu care sunt acompaniate de mâncăruri exotice ce îți lasă gura apă.

Cartea conține 31 de mici capitole, fiecare reprezentând o zi din luna aprilie a acestui an. Având în vedere situația globală cu care ne confruntăm toți de vrea câteva luni, ieșitul din casă sau în alte țări nu este o opțiune prea sigură, așa că aceste poveștile sunt numai bune să ne ducă cu mintea și stomacul prin toate colțurile lumii.

Bogdan Teodorescu a decis ca în timpul stării de urgență să își ocupe timpul cu folos, așa că începând cu 1 aprilie și pâna de Ziua Muncii, scrie câte o povestioară dintr-o anumită țară.

Dacă tot stau în casă, dacă tot mă pierd în vocile din spațiul public care în diverse tonalități îmi anunță Apocalipsa sau, măcar, probabilitatea ei, de ce să nu fac ce face orice copil închis în casă. Să-mi amintesc lucruri frumoase și să visez la timpuri mai bune.

Povestioarele sunt precedate de o pagină a știrilor și a bunei dispoziții, având 5 rubrici diferite: Citatul zilei, Știri, WhatsApp de la prieteni, Informația zilei și Replică dintr-un film.

Mi-au plăcut alegerile autorului, acesta aducând puțin din fiecare: umor, informație, filozofie sau cultură, rubrici menite să transpună situația reală a fiecărei zile.

Mi-a plăcut cartea, care se citește rapid, având aproximativ 240 de pagini. Am râs, am fost captivată de instorioarele incredibile prin care a trecut scriitorul,  de multe ori am fost lăsată cu apă în gură la auzul rețetelor gustoase și am călătorit prin meleaguri la care visam de multă vreme.

Este adevărat că nu toate mâncărurile mi-au atras atenția, dar mi-a plăcut să aud despre Fidel Castro și a sa dragoste pentru înghețată sau despre originea șnițelui ce datează de secole întregi în Austria.

CĂLĂTORII PRIN IZOLARE. Mâncaruri din continente este a treia carte dintr-o serie dedicată mâncărurilor și călătoriilor scrisă de Bogdan Teodorescu, alături de Călător prin lumea mare și 54 + 1/24.

Vă las aici un link către un fragment din carte, publicat pe blogul editurii Tritonic și vă anunț că toate cărțile editurii se află la reducere pe site-ul Tritonic și beneficiază de oferta 2 + 1 gratuit pe site-ul celor de la Libris.

Publicitate

Un gând despre “Țări exotice și bunătăți ce îți lasă gura apă în „CĂLĂTORII PRIN IZOLARE. Mâncăruri din continente” de Bogdan Teodorescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s