„Evvie Drake o ia de la capăt” de Linda Holmes – O lectură relaxantă și rapidă

Evvie Drake o ia de la capăt este o carte romantică scrisă de Linda Holmes.

În ultima vreme nu am prea citit cărți romantice, ce-i drept e că niciodată nu m-au atras rom-com-urile, eu luându-mi doza de iubiri imposibile din romanele lui Jane Austen, o alegere mult mai înțeleaptă decât lecturile siropoase și mult prea explicite de astăzi.

Am ales să citesc această nouă carte apărută la editura Nemira mai mult din dorința de a mă relaxa după rollercoaster-ul din Pachinko. Și exact asta am și primit.

Eveleth „Evvie“ Drake trece printr-o perioadă dificilă în ceea ce privește viața și căsnicia ei. Se decide să își părăsească căminul, și chiar când este pregătită să iasă din casă, primește vestea accidentului soțului ei, Tim.

Fast forward aproape un an mai târziu, primește un chiriaș în casă, pe Dean Tenney, fost jucător de baseball.

Fiecare are probleme lui: Evvie nu se împacă cu ideea că nu l-a iubit pe Tim și de aceea nu poate fi în doliu sufletește, iar Dean nu mai poate arunca mingile într-un joc sau antrenament de baseball.

În peisaj îl mai avem și pe Andy, cel mai bun prieten a lui Evvie, pe care se poate baza oricând, numai că acesta își găsește o iubită și astfel lucrurile se complică și în prietenia lor.

Evvie și Dean se înțeleg încă de la început, dar decid să facă un pact: el nu întreabă de soțul ei care a murit, iar Evvie nu întreabă de cariera lui care e pe ducă.

Dar, așa cum ne putem imagina, lucrurile nu se vor menține pe această linie de plutire pentru mult timp, iar relația dintre cei doi va escalada.

Ceea ce mi-a plăcut la carte a fost firescul întâmplărilor prezentate. Nu s-au exagerat sentimentele sau reacțiile, ele venind natural, pe fondul problemelor avute deja.

Nu am avut multe scene siropoase, ci gesturi și discuții naturale, ceea ce face ca personajele să se plieze pe tiparul oamenilor obișnuiți, dând lecturii un feeling realist.

Însă, cartea se vrea a fi o rom-com, iar parte cu comedia mi s-a părut că nu prea există. Da, eu existat câteva replici savuroase, dar nimic mai mult, cel puțin din punctul meu de vedere.

Recomand cartea pentru cei în căutarea unei lecturi relaxante, ușor de citit, în care să nu investească prea mult timp sau încărcătură emoțională.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s