Top 9 maxime înțelepte din „Oscar Wilde pentru blazați. 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum” de Allan Percy

Oscar Wilde pentru blazați. 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum reprezintă o carte ce conține 99 de sfaturi menite să ne ajute să trăim mai bine și mai fericiți, scrisă de Allan Percy.

Aceasta este cea de-a doua carte de acest stil citită de mine, după Kafka pentru deprimați.

Trebuie să recunosc că mă atrage tipul acesta de cărți datorită lejerității acestora, care în doar câteva maxime transmit învățături profunde.

Mi-a plăcut cartea, care conține aforismele unei personalități efervescente, debordante în culoare și excentritate, Oscar Wilde.

E adevărat că au fost și perle cu care nu am rezonat foarte mult sau care nu au fost argumentate foarte bine, dar per total am găsit multe maxime pe care mi le-am notat, ca un remirder personal.

Dacă în prima parte a cărții avem înșirate 99 de pilule comentate și analizate de Allan Percy, în cea de-a doua avem parte de o biografie concisă, dar intrigantă a lui Oscar Wilde.

Prin maximele expuse și viața sa colorată, Wilde ne arată că se poate duce o viață luminoasă chiar și cadrul celui mai sumbru scenariu, căci arta de a trăi constă în a decide cum vrem să fie lumea noastră. Trebuie să apreciem frumusețea lucrurilor ce ne înconjoară și să cultivăm o atitudine artistică și nonșalantă pentru a duce un trai fericit și sănătos.

Și pentru că am găsit multe idei bune, m-am conformat cu modelul lui Percy și am extras 9 maxime favorite din carte, pe care le voi înșirui mai jos:

Lucrul cel mai rar întâlnit în această lume este să trăiești. Majoritatea oamenilor se mulțumesc doar să existe, asta e tot.

Fii tu însuţi; celelalte roluri au fost deja distribuite.

Banii nu aduc fericirea, dar ne oferă o senzație atât de apropiată de aceasta, încât este nevoie de un specialist foarte priceput pentru a le diferenția.

Tragedia bătrâneții nu constă în faptul că ești bătrân, ci în faptul că ai fost tânăr.

Dacă dispui de libertate, de cărți, de flori și de lună… cum poți să nu fii fericit?

Pentru cei mai mulți dintre noi adevărata viață este viața pe care nu o ducem.

Iubirea pentru propria persoană este începutul unei idile care va dura toată viața.

Experiența nu se obține gratis.

În viață există două tragedii: una este să nu obții lucrul pe care ți-l dorești, a doua este să-l obții.

Recomand cartea celor în căutarea unei lecturi relaxante, spumoase, dar care te și pune pe gânduri.

Oscar Wilde pentru blazați. 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum face parte din colecția Colibri și poate fi găsită pe site-ul celor de la Editura Herald alături de alte titluri atractive scrise de Allan Percy, printre care se numără Nietzsche pentru stresați, Kafka pentru deprimați, Einstein pentru debusolați sau Shakespeare pentru îndrăgostiți.

Publicitate

3 gânduri despre “Top 9 maxime înțelepte din „Oscar Wilde pentru blazați. 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum” de Allan Percy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s