Suspans, mister și Pablo Escobar în „Mandale și moarte albă la hacienda” de Aurel Cărășel

Mandale și moarte albă la hacienda reprezintă cel de-al patrulea volum din seria Walther Funch, scrisă de Aurel Cărășel.

Cu toate că nu am citit celelalte trei volume, nu am avut probleme în a înțelege personajul principal, detectivul german Wather Funch și a sa debordantă personalitate.

Cel de-al patrulea volum îl găsește pe Walther în mijlocul unei situații nu tocmai roz, acesta fiind răpit de niște oameni dubioși, ce își iau ordinele de la cartelurile columbiene.

Aflăm că detectivul german este implicat într-o misiune secretă de-a Interpol-ului ce îl are în vizor pe faimosul Pablo Escobar. Treaba lui este să îi localizeze pe cei doi copii ai săi, dispăruți fără urmă de luni bune.

Așadar, cartea promite o aventură plină de peripeții, de personaje colorate și violente, dar și o misiune riscantă ce îl poate face pe Walther foarte bogat, dar care ar putea avea consecințe iremediabile.

Începutul este rapid, aducându-ne direct în miezul problemei, urmând ca mai apoi capitolele să alterneze în ceea ce privește prezentul misiunii și evenimentele din trecut.

Mi-a plăcut cartea, cu toate că nu pot să spun că îl îndrăgesc prea mult pe Walther, acesta fiind un personaj mult prea debordant și cu gura mult prea ascuțită pentru mine, dar situațiile critică în care este pus vin la pachet cu un comportament imprevizibil, ceea ce îl face un personaj clasic al romanelor polițiste.

Avem parte de mult suspans și o doză dravănă de mister, pe fondul unei misiuni internaționale de care depinde siguranța a milioane de oameni.

Recomand cartea tuturor celor ce îndrăgesc genul polițist cu o doză de spionaj internațional de bună calitate, cât și celor ce sunt în căutarea unei lecturi ușoare, dar antrenante și pline de acțiune și situații limită.

Mandale și moarte albă la hacienda poate fi găsită pe site-ul celor de la Tritonic, împreună cu celalte trei volume din serie: Moartea ca o cocotă de lux, Mafia InterPol și Zeii ar trebui împușcați.

Publicitate

Un gând despre “Suspans, mister și Pablo Escobar în „Mandale și moarte albă la hacienda” de Aurel Cărășel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s