„Protocol 9” de Monica Ramirez – un thriller polițist antrenant și captivant, debutul perfect pentru o serie musai de citit

Protocol 9 este un thriller polițist electrizant scris de Monica Ramirez.

Eu sunt o amatoare înrăită a genului polițist, iar atunci când adaugi și o doză potrivită de thriller și suspans, m-ai prins îm mrejele romanului pâna la sfârșit. Am fost captivată de primul roman din seria Emma Moss, unde personajele, intriga, criminalul și atmosfera au fost scrise terifiant de bine.

Forest Grove este un mic orășel din Oregon, SUA, unde toată lumea își vede liniștită de treabă, asta până când comunitatea este zguduită de cadavrele mutilate a trei femei, care sunt aruncate în locuri publice, printre care un patinoar, un cartier rezidențial și un tomberon plin cu ulei din spatele unui local Burger King.

Așadar, avem un criminal în serie ce umblă liber pe străzi, băgând spaima în localnici. FBI decide să îi ajute pe polițiștii neexperimentați și trimit 2 agenți pentru a-i ghida în găsirea criminalului cu sânge rece.

Emma Moss, alături de Slack Galloway, vor încerca să găsească omul din spatele acestor crime, bazându-se în mare parte pe realizarea profilului acestuia, tehnică revoluționară ce a dat roade cu marii criminali în serie ai Americii, cum ar fi Ted Bundy.

Singurul martor este o femeie instabilă, care se luptă cu dependența de alcool și droguri, astfel că declarațiile ei nu sunt prea valoroase. Totuși, influențată de un eveniment marcant din trecut, Emma încearcă să o ajute pe această femeie, să o îndrume pe o cale mai bună, știind totodată că numai așa poate să îl prindă pe ucigaș până ca acesta să acționeze din nou.

Emma Moss este un personaj feminin badass, care nu apelează la trucuri feminine emotive și ieftine, ci își face dreptate prin propriile puteri, debordând de curaj și inteligență, cu un simț pentru adevăr bine dezvoltat. Mi-a plăcut tare mult cum a fost construită, Monica Ramirez dând dovadă de o atingere perfectă în construirea personajului eroinei imperfecte.

Încă de la începutul romanului, atmosfera este una tensionată și antrenantă, ceea ce ține cititorul în priză pe tot parcursul lecturii.

Thrillerul are și o parte psihologică importantă, ce ne duce în mintea criminalului, pe care îl urmărim în diferite stagii ale nebuniei sale. Este incredibil cât de real se simt gândurile acestuia, scriitoarea reușind să îl creioneze la perfecțiune, aducându-ne un degenerat cu apucături de neimaginat, grețoase chiar, care înfricoșează de la primele rânduri.

Mi-a plăcut cartea tare mult, mi-a adus aminte de unul dintre serialele foarte bune vizionate de mine, Mindhunter, pe care de asemenea vi-l recomand, ambele punând accept pe această tehnică eficientă a FBI-ului de prindere a criminalilor cu ajutorul profilului psihologic.

Monica Ramirez este o scriitoare din București, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America și a Romanian Crime Writers Club, experiența sa oglindindu-se din plin în acest prim roman al unei serii ce deja a anunțat alte trei volume: Modus 7, Darknet 3 și Addenda 12. Eu una, de-abia aștept următorul roman din serie, fiind deja cucerită de personajul Emmei Moss și de viața palpitantă, dar și terifiantă a unui agent FBI.

Vă recomand cartea cu mare drag, care în aproximativ 400 de pagini ne aduce o lectură antrenantă, plină de adrenalină și mister, cu doze înalte de suspans și personaje bine definite. Totuși, acest roman nu este pentru toată lumea, eu încadrându-l la categoria +16, având unele episoade multe prea grafice, cu scene dure și violente, menite să zugrăvească un tablou sângeriu al unei minți bolnave și al unei anchete terifiante.

Protocol 9 este un roman ce ține cititorul în priză de la prima și pâna la ultima pagină, fără a apela la procedee ridicole sau repetitive, un roman care atrage atenția printr-un personaj negativ complex, intrigant și capabil de o cruzime indefinită, dar și printr-un personaj principal ce ne arată prin fapte, nu vorbe, că îi poate ține piept, un erou captivant și justițiar.

Romanul este disponibil pe site-ul editurii Tritonic, alături de alte cărți scrise de Monica Ramirez, cum ar fi volumul Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes sau seriile GEMINI și Alina Marinescu.

Publicitate

Un gând despre “„Protocol 9” de Monica Ramirez – un thriller polițist antrenant și captivant, debutul perfect pentru o serie musai de citit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s