Gigi Alexa și misterul unui criminal pitoresc în „Toamna se numără cadavrele” de Tony Mott

Toamna se numără cadavrele este un roman scris de Tony Mott, al doilea din seria Gigi Alexa, apărut în urmă cu câteva săptămâni la Editura Tritonic.

La începutul anului m-am delectat cu primul roman din serie – Iarna crimelor perfecte, o carte tare îndrăgită de mine, cu personaje bine construite și o intrigă susținută prin doze zdravene de mister și suspans.

Regina Alexa, zisă Gigi, este un medic legist ce își desfășoară activitatea în pitorescul oraș Brașov, care din unele cercetări și plăsmuiri ale lui Tony Mott, este un oraș plin cu crime care mai de care mai violente sau mai ingenioase.

Fără a vă da vreun spoiler legat de primul volum, Gigi a adus un aport uriaș în rezolvarea unui caz de mare anvergură în Iarna, astfel că este cooptată în echipa SAC – Serviciul de Analiză Comportamentală. Trecutul dureros și violent fac din Gigi o expertă în comportamentul psicopaților ucigași, astfel că munca ei de zi cu zi de la morgă este pusă pe locul doi în favoarea rezolvării unui nou caz ce înspăimântă un oraș întreg.

Toamna la Brașov nu vine doar cu pâcle de ceață și frunze maronii, ci și cu un nou ucigaș în serie, ce omoară diferite persoane fără vreun motiv anume, de fiecare dată luând cu el și un mic trofeu.

În spatele acestor crime violente stă un mesaj mult mai profund pe care criminalul încearcă să îl transmită, idee captată doar de Gigi, care ușor ușor pune la capăt indiciile frugale.

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură antrenantă și rapidă, cu mult dialog și momente critice, suspansul fiind menținut la cote înalte pe tot parcursul anchetei.

Se vede o schimbare față de primul roman, Gigi s-a maturizat, nu știu dacă își acceptă trecutul nemilos, dar încearcă să îl pună deoparte cât timp rezolvă cazul. În Iarna a trebuit să se folosească de amintirile de mult uitate, dar în Toamna este axată doar pe găsirea vinovatului.

Avem parte de două planuri narative, unul ce o urmărește pe Gigi, cu problemele din viața ei personală, iubiri uitate și amoreli de sezon, și un al doilea punct de focalizare, ce ne aduce mai apraope de mintea criminalului.

Finalul a fost unul firesc, ca o urmare naturală a indiciilor presărate de-a lungul anchetei, fără vreo revelație șocantă. Pentru mine accentul nu a căzut neapărat pe criminal, ci pe scopul acestuia și motivele neobișnuite pentru ritualul său sângeros.

Recomand cartea cu mare drag, o puteti găsi pe site-ul editurii Tritonic, pe Libris.ro sau pe alte site-uri sau în magazine de specialitate și vă îndemn să citiți și alte păreri despre Toamna se numără cadavrele în cadrul blog tour-ului organizat în această perioadă pe rețelele de socializare.

De asemenea, vă recomand să citiți și interviul cu Tony Mott publicat în urmă cu puțin timp în care am discutat atât despre romanul de față, Gigi Alexa, viitorul seriei, cât și despre importanța creației în viața omului.

Publicitate

3 gânduri despre “Gigi Alexa și misterul unui criminal pitoresc în „Toamna se numără cadavrele” de Tony Mott

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s