Un anunț neobișnuit din ziarul local dă startul unei lecturi antrenante și pline de suspans în „O crimă anunțată” de Agatha Christie

O crimă anunțată este un roman polițist antrenant scris de Agatha Christie, al cincilea din seria ce o are în prim plan pe Miss Marple.

Cartea ce apărut în luna august în format hardcover la Editura Litera are un început incitant, ce atrage cititorii în căutarea unei lecturi antrenante și pline de suspans.

Vă anunțăm că o crimă va avea loc vineri, 29 octombrie, la Little Paddocks, la ora 18.30. Prietenii sunt invitați să participe.

Acesta este mesajul publicat în Gazeta locală din Chipping Cleghorn, o mică așezară englezească, mesaj ce îi surprinde pe localnicii curioși.

Little Paddocks este condus de domnișoara Letitia Blacklock, care însă mai găzduiește și alte suflete sub acoperiș, cum ar fi prietena acesteia din copilărie, Dora Bunner, nepoții Patrick și Julia Simmons, dar și grădinăreasa Phillipa Haymes și bucătăreasa refugiată din Europa de Est, Mitzi.

Așadar, micul conac Little Paddocks se pregătește, fără știrea stăpânei sau a oricărui altcineva, de o crimă misterioasă.

Așa cum este obiceiul la țară, unde toată lumea știe pe toată lumea, câțiva vecini și cunoștințe de-a domnișoarei Letty inventează diferite pretexte pentru a luat parte la această crimă, eveniment pe care mulți îl consideră un joc amuzant și chiar incitant.

Ei bine, în conformitate cu anunțul din ziar, la ora 18:30 se sting luminile la Little Paddock, pana de curent fiind urmată de trei focuri succsinte de armă, urmând ca mai poi să fie descoperit un tânăr domn mort, iar domnișoara Letty cu o ureche rănită.

Toate acestea ne aduc un început perfect pentru un roman polițist plin de suspans și mister, cum numai Agatha Christie reușește să scrie.

Așa cum se întâmplă de multe ori, prin preajma crimei se află și Miss Marple, simpatica bătrânică căreia îi merge minte brici în ciuda înaintării în vârstă.

Miss Jane Marple era aproape exact cum și-o imaginase Craddock. Era mult mai blândă decât crezuse și puțin mai în vârstă. Părea foarte bătrână. Avea părul alb ca neaua, o față rozalie, ridată și niște ochi albaștri limpezi și calzi.

Cu ajutorul lui Miss Marple, inspectorul de poliție Craddock va încerca să dezlege un mister ce își are rădăcine cu mulți ani în urmă, cu personaje multiple și motive întemeiate de a ucide.

Mi-a plăcut cartea tare mult, am citit-o dintr-o ședere, fiind captivată de stilul inconfundabil al Reginei Crimei. Fără doar și poate, cărțile Agathei au un lipici fantastic la cititori, astfel că și la 100 de ani de la primul ei roman, Misterioasa afacere de la Styles, aceasta reușește să îi țină ancorați în anchetele ce mereu surprind cu finalul grandios.

Antrenantă, cu o intrigă bine închegată, o Miss Marple la înălțime și o atmosferă tipic englezeasă, O crimă anunțată este lectura perfectă pentru după-amiezi liniștite, dar care te țin alert pe toată durata lecturii.

Recomand cartea cu mare drag, citită în cadrul #provocareaAgathaChristie la care vă îndemn cu mare drag să participați fie ca să o cunoașteți pe cea mai citită scriitoare din lume, fie ca să îi aprofundați opera vastă.

Pe site-ul celor de la Litera găsiți multe cărți faine de Agatha, chiar săptămânile acestea fiind adăugate câteva titluri noi.

Publicitate

3 gânduri despre “Un anunț neobișnuit din ziarul local dă startul unei lecturi antrenante și pline de suspans în „O crimă anunțată” de Agatha Christie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s