“Fără ieșire” de Taylor Adams – scenariul terifiant al unei furtuni de zăpadă

Fără ieșire este un roman crime scris de Taylor Adams apărut în această vară în traducerea Roxanei Brânceanu la Editura Paladin.

Nu știu cum fac, dar majoritatea cărților pe care le citesc în ultima perioadă sunt din genul acesta crime, fiind în corelație cu vremea mohoroasă de toamnă.

Fără ieșire a fost din nou o lectură plăcută a acestui gen, care m-a ținut ancorată în poveste până la sfârșit.

Cartea o urmărește pe tânăra Darby Thorne, care în mijlocul unei furtuni de iarnă este nevoită să ajungă de urgență în Utah pentru a fi aproape de mama sa care este internată în stare gravă la spital.

Nemaiputând înainta cu mașina prin ninsoarea abundentă, Darby oprește la un refugiu de urgență, unde rămâne blocată peste noapte alături de patru străini. Cu toate că la prima vedere aceștia nu par a fi persoane periculoase, Darby află cu stupoare că în duba unuia este ascunsă o fetiță de șapte ani.

Acum Darby este pusă într-o situație dificilă, într-un loc retras, inaccesibil de către echipajele poliției și fără semnal la telefon.

Cu o intrigă ce promite o lectură plină de suspans și adrenalină, romanul reușește din primele capitole să capteze atenția cititorului prin detalii ce cresc în intensitate cu fiecare nouă informație adăugată.

În aproximativ 270 de pagini, Taylor Adams reușește să contureze un mister terifiant, unde Darby este nevoită să facă o serie de alegeri de care depinde atât viața ei, cât și soarta micuței capturate.

Nici decorul ales de către scriitor nu este unul prielnic pentru eroina noastră, care se luptă în primul rând cu vremea răzbunătoare, într-un spațiu fără ieșire, astfel că lectura este la instensitate maximă, dând senzația de claustrofobie emoțională.

Romanul are un vibe de cinema, tot mereu ducându-mă cu gândul la un film thriller hollywoodian, fiind construit în așa fel încât tablourile intrigii se împart în scene psihologice de mare tensiune.

Tot din acest punct de vedere, cred că dacă aș menționa un cusur al cărții acesta ar fi predilecția personajului principal de a continua să facă greșeli puerile, menite doar să o împiedice să iasă din acest scenariu sumbru.

Per total, Taylor Adams reușește să ne aducă un thriller de bună calitate, cu personaje verosimile, o intrigă captivantă și o atmosferă presărată cu multe răsturnări de situație și momente limită.

Recomand romanul doritorilor de senzații intense, unde fiecare alegere este crucială, ce poate fi lecturat atât în anotimpul rece al iernii, cât și în dogoarele verii.

Fără ieșire de Taylor Adams este disponibilă pe site-ul Editurii Paladin, alături de alte titluri bune din colecția Paladin Crime Maters.

Publicitate

3 gânduri despre ““Fără ieșire” de Taylor Adams – scenariul terifiant al unei furtuni de zăpadă

  1. Am văzut-o și eu zilele acestea și chiar eram curioasa dacă merită. M-ai convins și cred că o să profit de oferta celor de la editura 3+1 și o să mi-o achiziționez și eu. Felicitări pentru recenzie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s