“Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin Sharma – o lectură motivațională despre puterea de sine

Scrisorile secrete ale călugărului care şi-a vândut Ferrari-ul reprezintă o carte motivațională scrisă de Robin Sharma ce are în prim plan căutarea sinelui.

Robin Sharma este cunoscut în întreaga lume pentru cărțile și discursurile sale motivaționale, fiind autorul a numeroase bestselluri. Eu am citit de la el și volumul Clubul 5 a.m. despre care am scris câteva cuvinte aici.

Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul este o lectură de 280 de pagini ce se citește rapid, fiind construită după forma unui roman cu mai multe tablouri.

Jonathan Landry este o persoană foarte ocupată, cu o slujbă în vânzări la care mulți râvnesc, însă pe plan personal nu stă foarte bine, fiind despărțit de soție, iar cu fiul său nu se vede decât în weekenduri, fiind mai mereu acaparat total de muncă.

Așadar, viața lui Jonathan se află pe marginea unui hău adânc, fiind la un pas de o criză emoțională, stresul aducând un aport uriaș la această decădere.

Din senin, primește un telefon de la mama sa care îl roagă să îl viziteze pe verișorul de mult uitat, Julian Mantle, un fost avocat milionar ce și-a vândut Ferrari-ul pentru a se reculege în munții din Himalaya.

După multe insistențe, Jonathan consimte la întâlnirea cu verișorul său, care îi propune o misiune foarte importantă, aceea de a recupera zece talismane purtătoare de magie și noroc din zece colțuri ale lumii.

Cum ne cum, Jonathan acceptă această călătorie, nu fără multe retractări, gândindu-se în primul rând la slujba pe care ar putea să o piardă în urma unui așa lung voiaj.

Așadar, Jonathan pornește în călătoria vieții sale, în care vizitează zece orașe magice și pline de istorie pentru a recupera talismanele, care vor veni însoțite de scrisori și momento-uri ce poartă secrete extraordinare pe care Julian le-a descoperim de-a lungul vieții.

Catacombele din Paris, o sală de tango din Buenos Aires sau turnurile strălucitoare din Shanghai reprezintă câteva din cele zece popasuri inedite unde o mână de oameni au cu mare grijă de aceste talismane.

Fiecare persoană, fie că e bărbat, femeie, tânăr sau în vârstă îl învață pe Jonathan câte o lecție importantă despre viață.

Puterea autenticității este un dar ce ni-l oferim nouă înșine în primul rând. Această stare de bine vine însă după mari sacrificii, dar care odată depășite, aduc un sentiment de bunăstare și onestitate.

Cel mai important dar pe care ni-l putem oferi nouă înșine este angajamentul de a ne trăi viața autentică. Totuși, nu este ușor să fim cinstiți cu noi înșine. Trebuie să ne eliberăm de ispitele societății și să ne trăim viața în condițiile impuse de noi, cu valorile noastre și în armonie cu visurile noastre originale. Trebuie să ne accesăm propriul sine ascuns; să ne explorăm speranțele, dorințele și slăbiciunile profunde și nevăzute, cele care ne fac să fim noi înșine. Trebuie să înțelegem prin ce am trecut și spre ce ne îndreptăm. Fiecare decizie pe care o luăm, fiecare pas pe care îl facem trebuie să fie atestate de angajamentul nostru de a trăi o viață reală, sinceră și autentică pentru noi înșine și pentru nimeni altcineva. Și, pe măsură ce continuăm, putem fi siguri că vom avea parte de un noroc ce ne va întrece cu mult orice închipuire.

Bunătatea și felul în care ne purtăm cu oamenii din jurul nostru reflectă cine suntem cu adevărat pe interior.

Este important să ne amintim că, așa cum cuvintele noastre sunt gândurile noastre verbalizate, tot așa și faptele noastre sunt convingerile noastre actualizate. Nicio acțiune, oricât de mică, nu este lipsită de semnificație – felul în care ne purtăm cu cineva definește felul în care ne purtăm cu toată lumea, inclusiv cu noi înșine. Dacă nu îi respectăm pe ceilalți, nu ne respectăm pe noi înșine. Fiecare clipă petrecută în fața altei ființe umane reprezintă o ocazie de ne exprima cele mai importante valori și de a influența pe cineva cu umanitatea noastră. Putem să schimbăm lumea în bine, om cu om.

Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul reprezintă așadar o călătorie centrată pe eul interior, dezvăluind secrete și mici sfaturi pentru a ne ajuta să ne recâștigăm puterea personală de a fi cea mai bună versiune a noastră, de a avea încredere în cine suntem cu adevărat și de a ne trăi visurile neînfricați.

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură introspectivă, din care am extras câteva puncte menite să mă ajute să trăiesc în concordanță cu adevăratele valori umane.

Cartea este recomandată și de Paulo Coelho, aducându-I astfel un plus de valoare și apreciere:

O poveste captivantă care te instruiește, dar te și amuză.

Cartea Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul este disponibilă pe site-ul Editurii ACT și Politon, atât în format tipărit, cât și ebook.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s