„Cartea miracolelor” de K.J. Mecklenfeld – călătoria captivantă despre încrederea în sine în tărâmul poveștilor fermecate

Cartea miracolelor este o carte pentru copii scrisă de K.J. Mecklenfeld despre importanța încrederii în sine și altruism, unde imaginația se împletește cu lecțiile de viață delicat ascunse în spatele unor personaje captivante.

Cu toate că acest volum este încadrat la secțiunea de copii, am fost mai mult decât mulțumită de construcția personajelor, intriga simplă, dar plină de imaginație și culoare și de mesajele transmise ce promovează prietenia, altruismul și încrederea în sine.

Eroul cărții este un băiat de 11 ani pe numele de Finn Stormwind ce locuiește pe Terria, într-un ținut unde magia se moștenește din tată în fiu. Finn este descendent al arhimagicianului vântului, astfel că el poate zbura pe aripi de vânt, avându-l ca animag pe Orlando, un curios dragon zburător.

Totul pare să urmeze un plan lin și clar, Finn urmează să îi fie ucenic bunicului său și să fie următorul arhimagician al ținutului. Însă, din senin este lovit de un fulger și își pierde brusc puterile. Este dat afară din școala de magicieni, batjocorit de colegi și luat în derâdere de prieteni.

Trist și singur, avându-l aproape doar pe Orlando, Finn se refugiază în casă. Descoperă o carte misterioasă ce i-a aparținut bunicului său. Cu gândul la această carte a miracolelor va accepta un stagiu de ucenicie la acesta, unde se va întâlni cu alți învățăcei, viitorii lideri ai ținutului.

Următoarele zile se vor dovedi a fi cruciale atât pentru viitorul lui Finn, cât și pentru supraviețuirea ținutului, ce este amenințat de un dușman feroce și necunoscut.

Astfel, Cartea miracolelor ne spune povestea de inițiere a unui tânăr vrăjitor cu păr albastru, care este nevoit să treacă prin diferite provocări ce îl vor învăța importante lecții despre viață, cu ajutorul cărora se va lupta cu necunoscutul și temătorul viitor nesigur.

„Încearcă până reușești. Orice om întâlnește obstacole în viață. Dar atunci când încercăm iar, și iar, și iar să le depășim devenim puternici și reușita noastră capătă însemnătate mai mare.”

Mi-a plăcut la nebunie cartea, am citit-o pe nerăsuflate, fiind captivată de probele prin care trebuie să treacă Finn și prietenii săi. Limbajul, deși simplu, transmite multe emoții și lecții de viață numai bune atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, de care de multe ori uităm în neliniștea vieții cotidiene.

Cartea se bucură de ilustrații tare frumoase din partea artistei Joanna Bucur, desene ce aduc un mare plus vizual poveștii, scoțând în evidență ideile principale.

K.J. Mecklenfeld dovedește că are mare talent de povestitoare, reușind să introducă cititorul de toate vârstele în vraja magiei unui ținut fermecat. Finn cucerește atât prin emoția cu care face față fiecărei provocări, cât și prin dârzenia și amiciția cu care se raportează la celelalte personaje.

Cartea reprezintă un imbold pentru toți copii timizi să-și înfrângă temerile și să își dea frâu liber imaginației și talentului. Tot așa, adultului îi este reamintit că nu este niciodată prea târziu să creadă în el însuși îndeajuns de mult încât să vrea să devină cea mai bună versiune a sa.

Mecklenfeld înrămează o poveste emoționantă despre prietenie, dăruire, sacrificiu și puterea de a-ți învinge temerile folosind metafora ținutului aflat în primejdie, care reliefează provocările proprii prin care trecem fiecare la un moment dat.

Pe lângă limbajul zburdalnic potrivit copiilor, scriitoarea se folosește și de un umor fin pentru a destinde atmosfera și a provoca surâsuri ascunse sau râsete cu poftă.

Eu plănuiesc să o citesc copiilor mei la un moment dat, atât pentru a-i bucura și pe ei cu aventurile lui Finn și Orlando, cât și mai ales pentru a-mi aduce eu aminte de bucuria unei lecturi bine scrise, sincere și captivante.

Recomand cu mare drag Cartea miracolelor, este potrivită tuturor vârstelor, fiind o poveste fermecătoare și plină de aventuri, cu multe lecții de viață utile, dar și ilustrații deosebit de frumoase.

Cartea miracolelor a apărut în acest an la Editura Humanitas Junior, fiind cel de-al treilea roman pentru copii de la scriitoarea originară din Iași ce în prezent se bucură de minunăția ținutului olandez, după seria Aventurile lui Hendrik de MolPlaneta de Aur și Hendrik de Mol și Planeta de Jad.

Vă invit cu mare drag să o descoperiți pe Cristina Ioana aka K. J. Mecklenfeld pe site-ul ei personal, unde o să dați peste o scriitoare veselă, ce scrie cu mare poftă și dragoste pentru cititorii de toate vârstele folosindu-se de personaje captivante pentru copii.

Publicitate

4 gânduri despre “„Cartea miracolelor” de K.J. Mecklenfeld – călătoria captivantă despre încrederea în sine în tărâmul poveștilor fermecate

  1. Ce frumos spui despre cartea mea, Ioana – mii de mulțumiri! Mă bucur nespus să aud că ți-a plăcut. Aștept cu nerăbdare să începi să citești și Aventurile lui Hendrik de Mol, chiar sunt curioasă ce părere ai să ai 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s