„Praf de zâne” de Ana Dragomir – aventura lină în tărâmul poveștilor nemuritoare

Praf de zâne este o carte pentru copii scrisă de tânăra și talentata Ana Dragomir.

În ultima vreme am început să îndrăgesc tot mai mult cărțile pentru copii deoarece pe lângă faptul că mă relaxează după o lungă zi plină de alergătură și stres, mă poartă pe tărâmuri nebănuite, cu personaje fermecate și povești cu tâlc.

Pe Ana Dragomir am descoperit-o prin intermediul acestei cărți, Praf de zâne, a doua apariție editorială a ei, după În căutarea inspirației. Ceea ce e surprinzător este faptul că Ana are doar 13 ani și deja are lansate două cărți de succes. Este incredibil cât de talentată este și trebuie să recunosc că de-abia aștept să văd ce îi va sorti viitorul, care arată mai mult decât strălucitor.

Praf de zâne este o călătorie în lumea poveștilor, unde o avem aproape pe tânăra Alma care se confruntă cu o provocare greu de îndeplinit. Ea trebuie să salveze viitorul poveștilor și a personajelor iubite de milioane de copii din întreaga lume din mâna Magului Migălos și Răutăcios.

Alma este o fetiță curajoasă și o iubitoare de povești, astfel că sarcina cu care este încredințată va scoate tot ce e mai bun din ea. Scufița Roșie este cea alături de care Alma va pleca în misiune, pe parcursul căreia se va întâlni cu numeroase personaje magice, cum ar fi Albă ca Zăpada, Aladdin, Peter Pan sau cei trei iezi cucuieți.

Mi-a plăcut cartea tare mult, a fost o lectură plăcută și plină de magie, unde mi-am amintit de anii copilăriei și de poveștile nemuritoare ce le citeam de zeci de ori.

Ana se folosește de tiparul poveștilor clasice și aduce cititorului o poveste nouă și antrenantă, unde aventura se împletește cu eroii copilăriei.

Dacă ar fi să găsesc un minus ar fi acela că este mult prea scurtă, dar acest aspect o face potrivită pentru cei mici, care cu siguranță vor fi vrăjiți seară de seară în compania Almei și a Scufiței Roșii.

De ilustrații numai cuvinte de laudă am, Ionuț Robert Olaru făcând o treabă excelentă cu tărâmul nemuritor al poveștilor.

Recomand cu mare drag Praf de zâne, o cărticică numai bună pentru cei mici, cu o poveste captivantă și fermecătoare, personaje magice și ilustrații colorate și pline de viață.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s