„Te-am iubit deja în visul meu” de Holly Miller – lectura emoționantă ce împletește delicat fericirea cu sacrificiile iubirii

Te-am iubit deja în visul meu este o carte romantică scrisă de Holly Miller ce împletește delicat dragostea cu provocările vieții.

Cartea a apărut în această toamnă la Editura Nemira, unde și-a găsit locul perfect printre celelalte povești frumoase și sensibile din colecția Damen Tango.

Am avut așteptări mari de la această carte deoarece am rămas plăcut surprinsă de o altă nouă apariție editorială din colecția Damen Tango, Peste cinci ani, care mi-a demonstrat că și poveștile romantice pot avea un strat decent de profunzime, aducând în același timp senzația de destindere și relaxare.

Te-am iubit deja în visul meu m-a dus cu gândul la un film clasic de dramă romantică, având o atmosferă lacrimogenă, cu un final sfâșietor.

Joel și Callie sunt protagoniștii cărții, care se întâlnesc întâmplător într-un moment trist al vieții pentru amândoi. Joel se teme de viitor, iar Callie nu poate trece peste moartea celei mai bune prietene.

Din prima clipă în care se întâlnesc, Joel și Callie se simt atrași unul de celălalt, dar cumva ezită să facă un pas prea mare pentru că nesiguranța cu care s-au învăluit în ultima vreme îi apasă mult prea tare.

Joel are un dar profetic încă din copilărie: are premoniții bune sau rele despre viitorul persoanelor dragi lui. Acest aspect îl împiedică să aibă o relație de lungă durată sau să fie complet sincer cu propria familie.

Callie încearcă să-și revină după moartea dureroasă a cele mai bune prietene, retrăgându-se în colivia proprie și sperând că poate viitorul se va schimba de la sine, fără a cere prea mult efort din partea ei.

Relația de iubire dintre cei doi evoluează treptat, dar cu multă ardoare și dorință. Însă, când se simt amândoi împliniți și fericiți, Joel are o nouă premoniție, de data aceasta vestind moartea lui Callie.

Cum va putea Joel continua această relație dacă știe sfârșitul și cum reacționează Callie când află că iubirea vieții ei îi știe data morții?

La aceste două întrebări intersectate răspunde cartea Te-am iubit deja în visul meu, care ne aduce o lectură emoționantă despre curajul în iubire.

Mi-a plăcut cartea tare mult, nu a fost o romantizare siropoasă, ci un tablou realist al unei iubiri desăvârșite, unde dramatismul se împletește perfect cu dozele de sensibilitate, iar personajele pun în scenă o poveste de viață ce îți rămâne în minte și în suflet mult timp după ce ai terminat lectura.

Sfârșitul este unul la înălțime, ce găsește echilibrul potrivit între durere și speranță.

Începutul, însă, trebuie să recunosc că nu m-a captivat foarte tare, dar o dată ce am trecut de primele 50-100 de pagini, am fost fascinată de lumea lui Joel și Callie, citind cu tristețe și bucurie paginile iubirii lor. Ca dovadă, am citit cartea de 448 de pagini în mai puțin de o zi, luând parte la călătoria de viață a unor personaje deosebite.

Povestea celor doi m-a dus cu gândul la piesa Happier de la Marshmello și Bastille – Happier – unde fericirea celui iubit detronează propria fericire, iubirea cerând sacrificii nebănuite, iar cartea pune în valoarea această parte dureroasă a dragostei.

Recomand cartea cu mare drag, care, dacă o lași să îți intre în minte și suflet, unge și sfâșie în același timp, fiind în același timp o lectură rapidă și relaxantă.

Vă las mai jos și un interviu tare frumos cu scriitoarea Holly Miller, originară din Marea Britanie, care vorbesște tare frumos despre cartea ei de debut – Te-am iubit deja în visul meu, care, din câte am văzut, este prima dintr-o serie, lucru ce mă bucură enorm.

Cartea Te-am iubit deja în visul meu de Holly Miller este disponibilă aici.

Publicitate

2 gânduri despre “„Te-am iubit deja în visul meu” de Holly Miller – lectura emoționantă ce împletește delicat fericirea cu sacrificiile iubirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s