Creator la Vorbitor – Interviu cu Ada Galeș despre proiectul ei de suflet „We Are Phoenix”

Din dorința de a cunoaște omul din spatele artistului român s-a născut Creator la Vorbitor, o rubrică de interviuri cu meșteșugarii literelor și a universului creației românești, de la scriitori, desenatori, pictori, handmade crafters la librari, traducători și editori.

Ada Galeș este una dintre cele mai apreciate și talentate tinere actrițe de pe scena românească, cu interpretări dure și emoționante, dar și cu o carismă ce cucerește de la primul contact.

Din dorința de a avea o mică afacere proprie, a dat peste arta lumănărilor și de câteva luni bune își pune în valoare latura creativă și în proiectul We are Phoenix.

Am stat de vorbă cu Ada despre cum a luat naștere We are Phoenix, ce produse conține catalogul, cât și cine stă mai exact în spatele cortinei acestei mici interprinderi parfumate.

Bine te-am găsit, dragă Ada! Pandemia Covid ne-a luat pe toți prin surprindere, înghețând practic un an întreg de evenimente, dar uită că sunt şi proiecte care au prins viață în această perioadă. Spune-ne cum a luat naştere proiectul We Are Phoenix.

A luat naștere foarte brusc. Cu toate că eram aproape disperată să îmi vină o idee de business, să îmi pot testa și alte limite pe care le am, și a venit în momentul în care ne-am oprit cu toții. În care nici eu n-am mai căutat nimic. Am primit un pachet de la FlairScent, pentru că Alexandra a fost mișcată de un speech de-ale mele și mi-a trimis în dar câteva lumânări. Și s-a făcut un click în capul meu. Am avut și destul de mult timp de asta, pentru că teatrele s-au închis și deocamdată vor rămâne închise. Sunt foarte fericită că am apucat să filmez un lungmetraj vara asta care va apărea la toamnă. Mi-e dor să joc, actoria va rămâne mereu cea mai importantă și simt că îmi prinde bine anteprenoriatul și în aria asta pentru că mă deschide și mă provoacă. Cumva, mă folosesc de orice fac în meseria mea de actriță. 🙂

De unde pasiunea pentru lumânări?

În primul rând pentru că folosesc enorm de multe. Mă fascinează focul și capacitatea lui de a arde și de a lumina. Și la propriu și la figurat. De fiecare dată când aprind o lumânare am impresia că mă răsfăț, că mă conectez cu mine, că îmi setez intenții în timp ce mă uit la flacără, și m-am gândit că ar fi mișto să împărtășesc asta oamenilor. Mai mult decât atât, cred că din creativitatea mea pot și să gândesc sau să fac produse simpatice și să adun oameni faini împreună care să ofere iubire altora prin ceea ce fac. Asta îmi propun cu We Are Phoenix. Un mediu creativ care să producă experiențe, emoții și celor care lucrează cu noi și celor care interacționează cu produsele noastre. PHOENIX [fee-niks] reprezintă sinele nostru într-o continuă schimbare. Creăm produse pentru CORP și pentru SPAȚIUL nostru personal (pentru că ACASĂ este oriunde ne simtim noi bine). Scopul nostru este să vă însoțim în procesul vostru transformațional. Pentru a fi conectați cu voi, tot ceea ce facem, este făcut de mâinile noastre.

În doar câteva săptămâni s-au strâns câteva produse tare faine. Din ce se compune catalogul We Are Phoenix?

Din lumânări, bombe de baie, săruri de baie, săpunuri și va urma ca aproape în fiecare lună să mai testăm sau să scoatem produse noi.  

Care este lumânarea ta preferată?

Aș zice LOVE, dar acum scoatem colecția de Crăciun și sunt topită și după eticheta MAGIC făcută de Animalenas și după toate aromele pe care le avem: turtă dulce, portocale cu scoțișoară și cuișoare, ștrudel de mere. Îmi vine să le mănânc și să le torn pe mine. Ultimul lucru chiar pot să îl fac pentru că ceara noastră naturală e complet fără niciun adaos și poate fi aplicată pe piele. Promit să scoate și o colecție specială de masaj, dar până atunci, mă dau cu asta pe mine de câte ori aprind una.

Fiecare produs vine în spate cu o poveste, având şi un mesaj de transmis. Cum decurge acest proces de selecție de emoții şi arome?

Credem foarte tare în capacitatea noastră de evoluție. Fiecare produs, are un atribut pe care ne-ar plăcea să îl dobândim în viață: iubire, echilibru, abundență, frumusețe, plăcere. Noi credem că lucrurile astea sunt deja în noi și că poate, un produs pe care să îl folosim și care la fiecare utilizare să ne aducă aminte de ceea ce e în noi, ne-ar putea prinde bine. 

Ce del de ingrediente folosiți pentru produsele Phoenix?

Ceara pe care o folosim e de două feluri: de rapiță și cocos pentru colecția ART și de soia ecologică pentru CRYSTALS. A fost foarte important pentru noi să găsim nu doar soluții naturale, cât și ecologice și sustenabile pentru mediu. Mai mult decât atât, pentru că sunt alergică, am avut grijă ca aromele pe care le folosesc să nu ne atace în niciun fel. La fel și cu ingredientele produselor pentru baie și corp. Culorile, sclipiciul sunt toate biodegradabile, naturale și care nu perturbă planeta. Tot ce facem e vegan, fără compuși care să provină din organisme modificate genetic, fără parabeni și fără ftalați. 

Cât este de important ca produsele folosite să fie bio şi eco friendly?

Foarte. Dacă We Are Phoenix este o poveste despre noi, despre transformare și evoluție, credem că singura poveste pe care credem că merită să o spunem este una care este și despre planeta noastră. 

Lumânările se bucură pe lângă ingredientele naturale şi de ilustrații unicat. Cine le realizează şi ce semnifică acestea?

Avem 4 ilustrații făcute de Elena Smîntînă, o tânără artistă care ne inspiră prin delicatețea ei, și de Animalenas, Anca Prisăcariu, avem deocamdată 6, urmând în curând și alte proiecte cu Anca și Phoenix. Deja o simțim în echipă. Femeile sunt subreprezentate în artă. Îmi doresc să pot să le ofer un mediu în care să se poate exprima, și îmi doresc ca oamenii să poată cumpăra mai mult decât un simplu produs de consum. Dacă e ceva ce ne-a arătat pandemia, e că avem nevoie de artă, și avem nevoie de un spațiu hygge, cum zic danezii, adică primitor și cald pe care să îl putem numi acasă. Asta încercăm să oferim la We Are Phoenix. 

O afacere românească condusă de femei talentate. Câtă nevoie e de afaceri de tipul acesta şi cum am putea să le dăm voce femeilor din spatele lor?

Foarte talentate. We Are Phoenix este o companie compusă din Alexandra Tampa, regina produselor de corp, prietena mea din liceu, care este motorul meu pentru ceea ce facem. O admir pentru determinarea ei, pentru ambiția și pentru perfecționismul de care dă dovadă la fiecare bomă. Aureliana Popa, my partner in crime, datorită căreia îmi dau voie să fac orice și știu că ea va fi cu mine, orice altă demență aș vrea să fac și mama dragonilor, Antoneta Galeș, care e mereu cu noi și ne ajută enorm. Cred că e important să încurajăm și să sprijinim ce fac femeile, mai mult decât atât eu văd și relația de business descentralizată, un spațiu în care fiecare să fie atonomă, să își poată aduce personalitatea, aportul și amprenta ei. 

Cum vezi viitorul We Are Phoenix?

Absolut plin de surprize. Ne dorim să deschidem un spațiu experiențial în anii ce urmează, next level of retail așa îl vedem noi și lucrăm intens la asta. În rest, suntem deschise la orice fel de surprize ne așteaptă și pe noi.

Un gând de final.

Suntem aici pentru transformarea voastră, Vă iubim, Phoenix.

Produsele We Are Phoenix le găsiți pe site-ul wearephoenix.org, pe pagina de Facebook We Are Phoenix, cât și pe Instagram.

Pe Ada Galeș o găsiți pe pagina personală de Facebook și Instagram, cât și pe scena teatrului românesc și pe micile și marile ecrane.

Eu nu pot decât să o felicit pe Ada pentru acest salt parfumat în lumea lumânărilor și a stării de bine și să îi mulțumesc din toată inima pentru acest interviu prin care am putut afla povestea din spatele We Are Phoenix.

Nu uitați că acum, mai mult ca niciodată, este necesar să sprijinim afacerile mici și femeile cu inițiativă!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s