„Și ne vom întâlni de Crăciun” de Octave von Broda – lectura cu iz romantic pe fondul unei pandemii dramatice

Perioada aceasta a sărbătorilor este numai bună pentru o lectură ușoară, cu iz romantic și puțin dramatism inspirat din viața reală. Și ne vom întâlni de Crăciun de Octave von Broda este exact acest gen carte, de parcurs într-o după-amiază liniștită sau într-un weekend de relaxare.

Cartea a apărut recent la Editura Tritonic, în colecția Cașmir, fiind o lectură romantică ce înseninează cititorul și îi transmite un sentiment de calm și emoție.

Și ne vom întâlni de Crăciun ne spune povestea de dragoste de la distanță dintre Estera, un editor de carte din București și Matthew, un profesor universitar din New York.

Cei doi se întâlnesc întâmplător în Viena în timpul vacanței de Crăciun din 2019. În cele câteva zile cât iau la pas străzile vieneze, Estera și Matthew își dau seama că se îndrăgesc unul de altul și să ar dori să se cunoască mai bine. Însă, distanța dintre București și New York nu este de lepădat, în ciuda fluturilor de amorezare ce îi acaparează pe amândoi.

La sfârșitul vacanței, își fac o promisiune: își dau termen până la Crăciunul viitor să se decidă fiecare dacă vor să fie împreună. Însă, pandemia Covid-19 lovește întreaga planetă și schimbă radical planurile celor doi.

Cartea se aseamănă cu un film romantic, atât la durată, cât și la construcție, având un tipar clasic și bine definit, a-l cărui subiect știi unde merge, dar tot vrei să cunoști povestea în detaliu.

Estera și Matthew se luptă atât cu incertitudinea relației lor, cât și cu neputința de a înainta spre o posibilă poveste de dragoste, asta din cauza Coronavirusului ce a neutralizat orice fel de călătorii peste oceane.

Acest context actual și recent aduce un element veridic cărții, care ne expune în cele 170 de pagini un posibil scenariu rezultat în urma pandemiei.

Astfel de lecturi romantice sunt menite să îți ia gândul de la problemele cotidiene și să le înlocuiască cu o oază de bine și optimism, Și ne vom întâlni de Crăciun reușind chiar acest lucru, păstrând însă o legătură strânsă cu realitatea pesimistă, ceea ce aduce cititorul mai aproape de imaginația lecturii.

Recomand cartea celor ce gustă poveștile romanțate, scurte și antrenante, unde nu finalul este cel învăluit în mister, ci parcursul personajelor.

Și ne vom întâlni de Crăciun este disponibilă pe site-ul Editurii Tritonic, cât și pe Libris.ro.

Publicitate

Un gând despre “„Și ne vom întâlni de Crăciun” de Octave von Broda – lectura cu iz romantic pe fondul unei pandemii dramatice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s