Seria Dar Motan de Cristina Andone – lecturile cu blănoși prietenoși unde curiozitatea se împletește captivant cu jocul copilăriei

Cărțile pentru copii au un farmec aparte, reușind să captiveze cititorul de toate vârstele prin simplitatea cuvintelor și emoția cu care acestea aștern tărâmuri noi și lumi fantastice.

Cristina Andone este unul dintre cei mai apreciați scriitori de cărți pentru copii de la noi, seria Povești din Pădurea Muzicală având un mare succes la publicul tânăr, care prin intermediul scrierilor sale au reușit să se familiarizeze cu muzica clasică, începând cu Mozart și Beethoven, și continuând cu Bach, Enescu sau Vivaldi.

În toamna aceasta, Cristina Andone revine cu o nouă serie ce deja a cucerit inimile multor prichindei și adulți deopotrivă, printre care mă număr și eu, datorită carismaticului Dar Motan.

Lansată în urmă cu câteva săptămâni la Editura Nemi, seria Dar Motan cuprinde trei volume cartonate:

  • Dar Motan

În primul volum al seriei facem cunoștință cu prietenosul și pofticiosul motan negru, care își caută locul în minunata lume de pe lângă castelul Bran. Acesta va avea de ales între o cofetărie, o florărie și o librărie, îmbarcându-se astfel într-o aventură de abundă în curiozitate și noroc alături de noii săi prieteni pitorești.

  • Dar Motan visează

Găsindu-și locul la librărie, Dar va încerca să îi insufle stăpânului său timid, Toto, pasiunea sa pentru dormit și vise. Pe fondul unui joc de lumini și umbre, Dar se va folosi de curcubeul somnului pentru a-l ajuta pe Toto să găsească aceeași plăcere în arta dormitului liniștit.

  • Dar Motan știe

Ca orice motan de librărie ce se respectă, Dar trebuie să învețe să scrie și să citească, astfel că acest volum debordează în curiozitatea literelor și a imaginației, care împreunate formează lectura învățării și a alfabetului.

Cărțile colorate sunt perfecte pentru lecturile copiilor începând cu patru ani, care vor descoperi un motan norocos, capricios, dar și foarte simpatic. Și pentru ca impactul vizual să fie și mai puternic, Emi Balint s-a ocupat de ilustrațiile jucăușe ce aduc un plus de farmec zglobiu și imaginație expresivă.

Ce-ar fi, cum ar fi dacă o zi de 1 aprilie v-ar aduce în dar un prieten… mai neobișnuit?

Cu toate că eu am depășit vârsta de patru ani de ceva timp, am fost fascinată de lumea motanului curios, care alături de prietenii săi Zahar – un pisoi de cofetărie, Nuti – pisicuța alintată a florăriei și Mitanța – o mâță bătrână, atotștiutoare, au parte de aventuri care mai de care mai zburdalnice.

Ceea ce este foarte important la cărțile pentru copii, iar Cristina Andone este maestră la acest capitol, este mesajul transmis. Seria Dar Motan nu aduce doar lecturi frumoase și captivante, ci abordează fantasticul poveștii folosindu-se de teme esențiale precum prietenia, generozitatea, familia, visele, speranțele și mai ales curiozitatea.

Bineînțeles că ilustrațiile foarte bine creionate de Emi Balint ajută la transmiterea mesajului, astfel că volumele Dar Motan au toate ingredientele unor lecturile de nelipsit de pe raftul micuților.

„Am scris seria Dar Motan dintr-o suflare, într-o singură vară, la cererea editurii Nemi. M-am jucat în imaginație de-a un pisoi negru care crede despre sine că e tare, tare norocos. M-am amuzat închipuindu-mi tot felul de năzbâtii prin care trec Dar, pisoiul de librărie, Zahar, un motan de cofetărie, și Nuti, o pisică de florărie. Acțiunea se petrece în Bran, foarte aproape de castel. Acum să spunem că în Bran nu există nici librărie nici florărie. Dar sunt pisici, firește. Și unde-i o pisică, hop! trebuie să fie și-o poveste.” – Cristina Andone

Deja am citit cărțile de câteva ori alături de blănoșii mei, fiind un izvor de învățături importante deghizate jucăuș în aventurile unui motan prietenos.

Recomand cu mare căldură și entuziasm cărțile Dar Motan, sunt potrivite pentru micuții în creștere, care absorb informațiile noi folosindu-se de poveștile captivante și ilustrațiile expresive, dar sunt potrivite și publicului matur, care, la fel ca și motanul Dar, sunt caracterizați de o curiozitate însetată pentru naturalețea unei născociri bune.

Seria Dar Motan de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint, poate fi găsită pe site-ul Editurii Nemira, cărțile fiind disponibile atât individual, Dar motan, Dar motan visează și Dar motan știe, cât și la pachet.

Publicitate

5 gânduri despre “Seria Dar Motan de Cristina Andone – lecturile cu blănoși prietenoși unde curiozitatea se împletește captivant cu jocul copilăriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s