„Dispariția lui Annie Thorne” de C.J.Tudor – un thriller închegat, cu nuanțe supranaturale

Dispariția lui Annie Thorne este un thriller scris de C.J. Tudor ce combină elementele unui soft horror cu cele ale unei anchete polițiste.

Pe C.J. Tudor am avut ocazia să o citesc la începutul acestui an în Omul de cretă, un roman ce îmbină tare bine pasajele cu ritm alert cu cele lente, ce se axează mai mult pe atmosferă.

Ei bine, dacă prima carte a pus-o pe scena scriitorilor de thriller, cel de-al doilea roman îi consolidează lui Tudor poziția de romancier de mystery și suspans.

La vârsta de opt ani, Annie Thorne dispare de acasă pentru 48 de ore, spre disperarea părinților și a fratelui ei mai mare, Joe. Întoarcerea fetiței în sânul familiei este primită cu multă căldură, însă totul e schimbat la ea, ca și cum nu ar mai fi Annie, micuța veselă, ci o variantă a ei, mai întunecată.

Un incident major face ca Annie să își piardă viață, accident ce rămâne în umbra poveștii.

La peste douăzeci de ani de la aceste întâmplări, Joe revine în orașul natal, Arnhill, pentru a afla răspunsurile la întrebările de care a fugit mai toată viața.

Se angajează la școala unde a fost și el elev și încet încet începe să facă săpături într-un trecut ce se vrea uitat și îngropat.

Cartea astfel urmează un dublu fir narativ, având parte de două planuri, cel prezent, ce cuprinde ancheta personală a lui Joe și cel din trecut, prezentând faptele ce au dus la moartea lui Annie.

Toate întâmplările sinistre se învârt în jurul unei mine abandonate, căreia scriitoarea îi dă o aură supranaturală, ceea ce duce romanul spre o formă mai soft de horror. În multe rânduri am găsit asemănări cu Cimitirul animalelor a lui Stephen King, având și în Dispariția lui Annie Thorne oameni sau animale care erau schimbați la reîntoarcerea acasă după o dispariție bruscă.

Un alt aspect pe care Tudor îl reușește cu măestrie este reprezentarea bullying-ului din școli, care ajunge la cote foarte înalte, multe scene descrise fiind dureros de explicite ceea ce le face greu de digerat.

Mi-a plăcut cartea, poate chiar mai mult decât primul roman al lui Tudor, regăsind în acest al doilea volum al ei o intrigă mai închegată, personaje ce se confruntă cu probleme reale și un trecut înfricoșător, toate pe fondul unor elemente supranaturale și horror.

Tensiunea este la cote înalte, iar misterul se adâncește tot mai mult pe cum înaintează lectura întunecată. Atmosfera neliniștitoare învăluie cititorul încă de primele pasaje ce descriu trecutul tulburător al lui Joe, iar momentele de bullying ațâță spiritul civic și uman al oricăruia dintre noi.

Recomand cartea celor ce gustă lecturile thriller, putând descoperi prin intermediul acestui roman o poveste cu multe ramificații psihologice dintr-un trecut dureror și întunecat.

Cartea Dispariția lui Annie Thorne a apărut în această toamnă în cadrul colecției Armada la Editura Nemira și poate fi găsită aici. De asemenea, este de neratat și romanul de debut al britanicei, Omul de cretă, ce poate fi găsit aici.

Publicitate

2 gânduri despre “„Dispariția lui Annie Thorne” de C.J.Tudor – un thriller închegat, cu nuanțe supranaturale

  1. Încă de când am văzut această carte pe site-ul editurii am văzut că are acel ceva care să o facă să fie pe gustul meu, iar recenzia ta mi-a confirmat. Felicitări pentru recenzie și o sa îl rog pe Moș Crăciun să fie darnic și să îmi aducă cele două cărți scrise de acest autor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s