Provocarea Reading crime fiction 2021

Cărțile polițiste sunt lecturile la care apelez atunci când vreau o lectură antrenantă, cu o intrigă bună și personaje captivante, iar dacă volumul mai este și un thriller bun, cu mister și suspans în doze potrivite, atunci cartea mă va ține ancorată în poveste până la sfârșit.

De aceea, acum la început de an nou, vă prezint provocarea READING CRIME FICTION 2021, care, sper eu, vă va ajuta să descoperiți intensa și imensa lume a cărților crime. Fie că vorbim de o carte polițistă lejeră, un thriller nordic noir dur sau un roman clasic cu tente crime, această provocare are câte ceva pentru fiecare, fiind menită să satisfacă gusturi care mai de care mai diverse, toate însă oferind o experiență palpitantă în vibranta lume a cărților crime.

Am ales 12 categorii generale, ce pot cuprinde sute de cărți, astfel că alegerea lecturilor este la îndemâna oricui. De asemenea, nu am vrut să impun o anumită categorie în cele 12 luni ale anului, așa că cititorul, în fucție de stare și spirit, poate să își aleagă singur în ce sector al literaturii crime să se aventureze.

În ceea ce privește selecția categoriilor, care puteau fi mult mai multe și mai atipice, m-am axat pe universalitate și simplitate, fiind astfel și o oportunitate pentru noi veniții cititori crime să cunoască genul și încet încet, să îl îndrăgească.

Cele 12 indicii pentru dezlegarea misterului reading crime fiction 2021 sunt:

 • o carte polițistă apărută în 2020
 • o carte de la Regina Crimei – Agatha Christie
 • un clasic de la Sherlock Holmes
 • un roman clasic ce poartă amprenta genului polițist/thriller
 • o piesă de teatru thriller/polițistă
 • primul roman dintr-o serie polițistă/thriller
 • un roman polițist/thriller scris la două mâini
 • un thriller adaptat pentru marele sau micul ecran
 • un roman polițist/thriller românesc
 • o carte polițistă pentru copii
 • un roman clasic cu spioni
 • un roman noir nordic

Și chiar dacă alegerea lecturilor este la îndemâna cititorilor, eu voi reveni cu o selecție de cărți pentru fiecare categorie, pentru a vă ajuta să duceți la final cei 12 pași.

Prin această provocare, dorința mea este să întâlnesc alți iubitori de crime fiction, să împărtășim impresii și păreri, să îi îndemn și pe alții să încerce savoarea lecturilor thriller și să citim cât putem, din plăcere.

Așa că vă aștept aici, pe blog, pe pagina de Facebook Ciobanuldeazi sau pe Instagram la @ciobanuldeazi, cu lecturile voastre crime fiction. Nu uitați să folosiți #readingcrimefiction2021 și să îmi dați tag atunci când postați pentru a putea împărtăși și eu mai departe selecțiile și părerile voastre.

Publicitate

18 gânduri despre “Provocarea Reading crime fiction 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s