„Oamenii sunt … și o pot dovedi” de Larry Winget – lectura ironică, interactivă și utilă despre „Cele 10 modalități prin care te sabotezi singur și cum le poți depăși”

Sunt multe cărți de dezvoltare personală, mai ales pentru că în ultimii ani oamenii au început să se preocupe de ei înșiși, să își acorde mai multă atenție și să încerce să devină cea mai bună versiune a lor. O astfel de carte este și Oamenii sunt idioți și o pot dovedi. Cele 10 modalități prin care te sabotezi singur și cum le poți depăși de Larry Winget, un volum ce intrigă încă de la titlul îndrăzneț.

Trebuie să recunosc că este o modalitate de marketing genială de a pune un astfel de titlu unei cărți, care atrage atenția tuturor, fie că ți se pare o idee bună, luând-o ca pe o glumă, fie că ești ofensat de afirmația scriitorului, care este cunoscut pentru franchețea cu care își denumește cărțile, un alt volum tot de la ACT & Politon fiind intitulat Fii coios: cum să nu mai fii o victimă și să-ți recuperezi viața, afacerea și echilibrul.

Însă, oamenii sunt idioți, iar Larry ne explică concret de ce în paginile cărții sale, presărate cu mult umor, ironie cât încape și multe sfaturi utile și practice pentru toate categoriile și vârstele. Scriitorul american se folosește de paginile acestei cărți pentru a oglindi societatea în care trăim, unde obezitatea pune stăpânire pe tot mai multă lume, iar televizorul și procrastinarea sunt activitățile principale pentru marea majoritate a oamenilor. Folosindu-se de un stil ironic, dar și agresiv pe alocuri, Winget spune lucrurilor pe lume și încearcă să îi determine pe cititorii săi să facă o schimbare în viețile lor, pentru a trăi mai bine, mai sănătos și mai fericit.

Oamenii sunt idioți este, după cum autorul însuși o spune „un pic despre afaceri; un pic de dezvoltare personală; un pic despre finanțe; un pic de parenting; un pic despre relații; un pic despre sănătate și bunăstare; câteva tutoriale temeinice, ceva distracție, plus o doză enormă de atitudine și bun simț!”

Împărțită în trei mari secțiuni: Factorul idiot, Fixațiile idioate și Idioții: ultimele capitole, cartea parcurge în șapte capitole etapele idioțeniei omului de rând, cu ale sale slăbiciuni și alegeri prostești, oferind în același timp sfaturi și metode utile despre cum ar putea acesta aduce schimbarea în viața sa, oferindu-și oportunități și un stil de viață mai sănătos, atât fizic, cât și mintal.

Mi-a plăcut cartea, are o doză potrivită de ironie, dar și seriozitate și multe informații utile. Așa cum o recunoaște scriitorul însuși, cartea nu inventează noi proceduri sau metode de dezvoltare personală, ci se axează pe cele clasice, care nu dau greș, pe care însă le prezintă într-un mod inedit și atractiv. Prin stilul avangardist și unic, lectura este menită să te scoată din mediocritate și din starea de moleșeală pentru a te pune pe drumul către succes personal și profesional.

„Succesul este un proces de eliminare. Trebuie să elimini acele comportamente care nu aduc succesul, ca să faci loc comportamentelor care-l aduc.”

Lectura este una interactivă, scriitorul impulsionându-și cititorul să acționeze imediat, folosindu-se de fișele de lectură incluse după fiecare punct important. Aceste fișe de lectură aduc un bonus cărții deoarece motivează cititorul să își pună mintea la treabă pentru a avea rezultate cât mai rapid, altfel informația se pierde printre alte activități triviale ale zilei.

 Cartea oferă cititorului o mulțime de sfaturi eficace ce pot fi puse în aplicare de oricine, volumul adresându-se tuturor, nu doar unei anumite categorii sociale. Winget își îndeamnă cititorul să se bazeze pe propriile puteri, care cu multă perseverență și exercițiu pot să transforme orice leneș într-un conducător și orice grăsime excesivă într-un trup sănătos.

Cea mai bună mână de ajutor pe care o vei găsi vreodată este cea de la capătul brațului tău.

Recomand cu mare drag cartea lui Larry Winget, fiind lectura potrivită pentru cei ce s-au săturat să rateze oportunități sau care nu se simt fericiți sau de folos. Oamenii sunt idioți este o carte despre succes și despre căile ce trebuie urmate pentru a-l atinge, toate pe fondul unei lecturi ironice și interactive.

Oamenii sunt idioți și o pot dovedi. Cele 10 modalități prin care te sabotezi singur și cum le poți depăși de Larry Winget este disponibilă pe site-ul Editurii ACT & Politon, atât în format tipărit, cât și ebook sau audiobook.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s