„O viață regăsită” de Lisa Jewell – thrillerul tensionat al unei drame de familie

Pasiunea mea pentru cărțile thriller a tot crescut în ultimul timp, poate și de aceea am și creat provocarea #readingcrimefiction2021. Așa că dorința mea de a mă cufunda într-un roman mystery bun nu m-a surprins zilele trecute, când am ales O viață regăsită de Lisa Jewell, o carte recent apărută în colecția Buzz Books la Editura Litera.

Trebuie să recunosc că așteptările mele pentru această carte au fost destul de mari, având în vedere numeroasele thrillere super bune cu care aceasta se acompaniază în colecția Buzz Books. Și da, așteptările mi-au fost împlinite, ba chiar depășite, lectura ținându-mă captivată pe tot parcursul celor 360 de pagini.

Volumul debutează cu dispariția tinerei de cincisprezece ani, Ellie Mack, care are loc cu doar câteva zile înainte de vacanța mult așteptată de după examene. Familia este alertată imediat, dar în ciuda cercetărilor riguroase, nu se dă nici măcar peste vreo pistă ce i-ar putea duce pe urmele fetei. Scenariile invadează mintea și inima părinților și a celorlalți doi copii, luându-se în calcul atât răpirea, cât și fuga de acasă.

Așa cum este și normal, mama fetei, Laurel Mack, este cea care este afectată cel mai mult de dispariția fiicei sale perfecte, această despărțire bruscă cauzând mari probleme atât în relația cu soțul, cât și cu ceilalți doi copii. Ruptura este una drastică, cei doi părinți divorțând după ceva ani, iar Laurel se găsește la zece ani de la nefericita întâmplare singură într-un mic apartament, încă cu mintea la draga de Ellie.

Din senin, se găsesc noi probe în cazul Mack, ceea ce coincide cu momentul în care Laurel întâlnește din întâmplare un bărbat fermecător, cu care imediat începe o relație serioasă, ce prinde rădăcini tot mai groase cu fiecare zi. Însă, atunci când îi cunoaște fiicele, Laurel înmărmurește când cea mică de 10 ani seamănă leit cu Ellie. Astfel că Poppy îi redeschide rana recent cicatrizată, iar trecutul începe să bântuie tot mai mult noua relație a lui Laurel și Floyd.

„Poveștile sunt singurul lucru real din această lume a iluziilor. Tot restul nu este decât un vis.”

Subiectul cărții promite, așadar, o lectură antrenantă și plină de suspans, la care se adaugă și o lungime acceptabilă pentru orice program de lucru, nefiind necesare foarte multe ore. Intri repede în poveste, Lisa Jewell făcând o treabă excelentă în creionarea personajelor și în susținerea atmosferii cu noi indicii și detalii misterioase.

Cartea are accente atât de roman thriller, cât și de o frumoasă poveste de dragoste sau un volum al depănării unui episod dureros familial, în centrul căreia se află Laurel și amintirea lui Ellie. Ritmul este unul alert, cititorul neavând momente de plictiseală sau de umplutură, tonul cărții fiind mereu tensionat.

Pe mine m-a prins povestea lui Laurel încă de la primele pagini, farmec ce m-a ținut ancorată în lectură până la sfârșitul surprinzător, așa cum îi stă bine unul thriller de calitate. O recomand tuturor celor ce sunt în căutarea unui mister bine închegat, în care acțiunea, dialogul și descrierea se completează încântător.

O viață regăsită de Lisa Jewell este disponibilă pe site-ul editurii Litera și poate fi găsită aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s