„Schițe de iubire 2.0” – un volum armonios al poveștilor romantice

Cu toate că nu citesc foarte multe cărți romance, nu am putut să las luna iubirii să treacă fără să lecturez ultima antologie de povestiri de dragoste de la Editura Tritonic. Coordonat de Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan, Schițe de iubire 2.0 adună laolaltă zece povestiri cu și despre dragoste, fără însă a trece de pragul siroposului imposibil.

Avem la purtător zece scriitori români, unii specialiști în genul polițist, alții în fantasy, dar care pentru trei sute de pagini își unesc forțele într-un recital omogen al dragostei și ale sale multiple forme. Dănuț Ungureanu, Teodora Matei, Anamaria Ionescu, Teodora Anghel, Tony Mott, Bogdan Hrib, Rebeca Cojocaru, Lucian-Dragoș Bogdan, Mirela Oprea și Daniel Timariu vin în ajutorul romanticilor incurabili, dar și al realiștilor în căutarea unei lecturi melancolice, cu povestiri bine scrise, ce în doar câteva zeci de pagini reușesc să te prindă în lumea iubirii.

Așa cum ne spune și introducerea, volumul nu încearcă să reinventeze iubirea sau desfășurarea ei în literatură, ci oferă cititorului un oftat de nostalgie, delicat combinat cu speranță și bucurie sinceră. Dragostea este cel mai frumos sentiment, dar și cel ce rănește cel mai tare, iar aceste zece povestiri captează versatilitatea sentimentului, dându-i diferite forme. Toate povestirile curg pe pagină, de multe ori lăsând cititorul cu poftă de mai mult, de o continuare mai amplă sau poate de un roman în așteptare.

Cu o poftă nesățioasă pentru romance, am parcurs cartea în câteva ore, fiind fermecată atât de alerta povestire a lui Lucian-Dragoș Bogdan, cât și de actualitatea poveștii lui Tony Mott sau de condensata istorisire a lui Bogdan Hrib. Fiecare din cele zece povestiri a avut un element cuceritor, în jurul căruia s-a despletit iubirea. Dacă ar fi să aleg un cuvânt cu care le-aș putea caracteriza pe toate, aș spune că actualitatea sau bine spus, autenticitatea cu care se pleacă de la situații mai mult sau mai puțin recurente și se dezvoltă narațiuni captivante.

Cartea vine ca o actualizare a antologiei lansată în 2018, la care se alătură și Tony Mott, rezultând un proiect unitar, ce se adresează tuturor grupurilor de vârstă, având crâmpeie de emoții pentru fiecare. Ca să nu mai vorbim de faptul că volumul este cadoul ideal pentru persoana iubită, indiferent de perioada anului 😉

Schițe de iubire 2.0 a apărut în acest an în colecția Cașmir la Editura Tritonic și este disponibil atât pe site-ul editurii, cât și pe Libris.ro.

Publicitate

2 gânduri despre “„Schițe de iubire 2.0” – un volum armonios al poveștilor romantice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s