„Fabuloasele ore ale lui Jacominus Gainsborough” de Rebecca Dautremer – o poveste duioasă despre viață pe fondul unor ilustrații deosebite

În ultimul timp am fost foarte atrasă de poveștile pentru copii, poate pentru că în copilărie nu am avut parte de astfel de cărți frumos ilustrate, cu personaje ce exprimă compasiunea, prietenia, dragostea sau curajul. E drept că industria cărților pentru cei mici s-a înălțat enorm în ultimii ani, fiecare carte având parte de o grafică perfect realizată, multă culoare și povești (și) în ton cu vremurile pe care le trăim. Prin Fabuloasele ore ale lui Jacominus Gainsborough, Rebecca Dautremer ne aduce o poveste poetică despre viață, căreia îi adaugă o doză potrivită de umor și bună dispunere.

Cu toate că este adresată copiilor cu vârsta între șase și zece ani, această lectură este potrivită și maturului ce de multe ori este prea ocupat cu treburile cotidiene pentru a se bucura cu adevărat de viață. Cartea aceasta este un reminder că fiecare clipă contează, așa că trebuie să trăim la cele mai înalte cote, pe cât posibil.

„A fost o viață modestă, inimoasă și împlinită. O viață modestă și bună, care și-a făcut treaba.„

Rebecca Dautremer ne face cunoștință cu Jacominus Gainsborough, un iepuraș mult iubit de familia sa, care are un parcurs lin prin viață. Fără a încărca cititorul cu detalii inutile, scriitoarea schițează portretul sumar a lui Jacominus, incluzând momentele cheie ale unei vieți liniștite și tihnite.

Ilustrațiile completează unitar povestea poetică, dându-i un suflu înălțător. Fiecare pagină este lucrată cu și din suflet, iar rezultatul este o capodoperă vizuală desăvârșită.

Recomand cu mare drag volumul, este o lectură duioasă, cu un protagonist simplu, dar simpatic și o grafică excelentă.

„Te-am iubit mult, dragă viață. Mi-ai dat o buturugă mică, o lăbuță suferindă și multă bătaie de cap, dar te-am iubit mult. Și știi ceva, bătrânico? A meritat tot efortul.„

Fabuloasele ore ale lui Jacominus Gainsborough de Rebecca Dautremer este disponibilă în varianta hardcover pe site-ul Editurii Vellant și poate fi găsită aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s