Recenzie „Misterul crimei fără cadavru” de Agatha Christie

Fără doar și poate, Agatha Christie is the Queen of Crime! Cred că sunt puțini cititori care să fi citit o carte de la scriitoare și să nu fi vrut să continue cu măcar încă un roman. Toate cărțile sale au acel element captivant ce împiedică cititorul din a pune cartea jos pâna se află criminalul neașteptat. Aventura mea cu cărțile Agathei a început în 2014 și încă de la primul titlu am fost cucerită de dozele zdravene de suspans și mister, cât și de istețimea cu care se contruiește fiecare nou scenariu.

Pentru luna iunie am ales să citesc Misterul crimei fără cadavru, una dintre ultimele reeditări ale colecției Agatha Christie de la Editura Litera, roman ce o are în prim plan pe simpatica Miss Marple. Fun fact despre acest titlu: acesta este ultimul roman apărut post-mortem al Reginei Crimei, cu toate că nu este și ultimul scris în ordine cronologică din seria Miss Marple.

Misterul crimei fără cadavru ne spune povestea unui cuplu proaspăt căsătorit, Gwenda și Giles, care decid să schimbe continentele și să se mute în Anglia. Cea care este însărcinată cu alegerea casei este proaspăta soție, care de cum vede casa de la Hillside, o și cumpără pe loc, având un sentiment ca de acasă. La scurt timp după ce începe renovările trece prin niște episoade ce duc puțin spre spiritism, aceasta știind exact unde anumite uși au fost zidite sau unde ar trebui să fie camera copilului.

Ei bine, se pare că aceasta este exact casa unde a însăși a copilărit când a fost mică. Coincidența o cam sperie puțin, mai ales pentru că una dintre viziunile sale îi arată o femeie pe numele de Helen, moartă în sufrageria casei copilăriei. Ajutată și de Miss Marple, și susținută de soțul ei, Gwenda începe o călătorie dureroasă spre trecut, unde fiecare secret dezgropat poate forma răni adânci despre oamenii la care ține cel mai mult.

„Mă tem că am o fire neîncrezătoare, însă, mai ales în chestiuni legate de crimă, nu iau bun nimic din ceea ce mi se spune până când nu verific.„ – Miss Marple

Ca de obicei, ritmul a fost unul alert și incitant pentru orice iubitor de romane polițiste. Mi-au plăcut îndeosebi descrierile pitorești ale sudului Angliei și ale sale case tipic englezești. Miss Marple nu dezamăgește nici de această dată, însă nici Gwenda nu se lasă mai prejos, conducând împreună cu soțul ei o anchetă solidă. Finalul a fost unul bun, în ciuda faptului că am prevăzut făptașul destul de repede în acțiunea romanului.

Per total, Misterul crimei fără cadavru este o lectură lejeră și rapidă, numai bună pentru perioadele aglomerate, fiind un roman satisfăcător pentru cei ce îndrăgesc genul polițist. În plus, cu Agatha Christie nu dai greș niciodată, trust me 😉

Misterul crimei fără cadavru de Agatha Christie este disponibil în format broșat pe site-ul celor de la Litera.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s