Cărțile pentru copii, dacă sunt scrise bine, transcend bariera unor simple lecturi pentru cei mici, putând fi savurate de adulții ce își păstrează sufletul tânăr și care se lasă vrăjiți de lumea magică a basmelor și poveștilor emoționante.
Editura Signatura este o fabrică de vise, unde cititorii mari și mici își alimentează sufletul cu povești fermecătoare, autentice și unice din punct de vedere al calității pe piața de carte din România. Nu numai că lecturile aduse de oamenii dragi de la Signatura încântă orice cititor cu inima deschisă, dar vrăjesc prin puterea cuvintelor, farmecul ilustrațiilor și atenția cu care fiecare volum este făurit.

Eu una rămân într-o continuă mirare de fiecare dată când pun mâna pe vreun volum de la Signatura, știind că fiecare lectură îmi mulțumește copilul din mine și îmi pune o nouă cărămidă la adultul împlinit ce încerc să devin. Recomand cărțile acestei minunate edituri tuturor copiilor, celor ce nu au uitat cum să se bucure de fascinația copilăriei și celor ce simt și au nevoia de o evadare în universul infinit al imaginației. Aceste cărți sunt antidotul ideal pentru cotidianul anost și tratament natural pentru stările mai puțin fericite cu care fiecare dintre noi ne confruntăm la un moment dat.
Și pentru că nu pot să laud colecția editurii îndeajuns, o să vă prezint mai jos 9 titluri apărute în această toamnă în portofoliul Signatura, titluri ce cu siguranță pot satisface toate nevoile în materie de estetică, magie sau lecții de viață ale cititorilor mari și mici.
– Divina Comedie. Primul pas în pădurea întunecată de Daniele Aristarco și Marco Somà
Poemul original are o structură tripartită – Infernul, Purgatoriul și Paradisul – și numără o sută de cânturi – câte treizeci și trei pentru fiecare parte, respectiv unul introductiv. Dar prezenta ediție se coagulează ca un ghid de lectură care prilejuiește cititorului o introducere în lumea textuală dantescă. Volumul aduce mai aproape de cititor o operă literară de excepție. Cei doi artiști facilitează pătrunderea în încurcata pădure narativă și dezvăluie în același timp secretele necesare parcurgerii ei – de la obscuritate la lumină!
Mai multe despre volum găsiți aici.

– Hărți ale emoțiilor mele de Bimba Landmann
Ermetică în aparență, dar profund impregnată de note pedagogice, volumul oferă cititorului instrumentarul necesar identificării propriilor emoții și analizării lor potrivit unor nuanțe sugerate. Aceasta cultivă și vocabularul necesar verbalizării simțămintelor, aducându-le din planul abstract în concretețea lămuririi. Iar lămurind, individul poate să (se) înțeleagă și să (se) vindece.
Mai multe despre carte găsiți aici.

– Dora și căpcăbunul scrisă de Matteo Razzini și ilustrată de Sonia M. L. Possentini
Zugravită în nuanțe intense pentru a contrasta ternul și viul, poezia și ignoranța, amintirea și uitarea, volumul sugerează cititorului nevoia de prezență constantă a frumosului, binelui și adevărului în viața individului, prezentându-i totodată acestuia și cenușiul alternativei. În economia acestei ecuații, putem deveni oricând exponenți ai acestor valori, recunoscându-le și propagându-le, fiind astfel schimbarea de care societatea are nevoie pentru o funcționare echilibrată și armonică.
Mai multe despre carte găsiți aici.

– Păsările scrisă de Germano Zullo și ilustrată de Albertine
Cartea confruntă lectorul cu o oglindă livrescă. Astfel, capabilitatea de a recunoaște detaliul în linearitatea cotidiană rezidă în putința de a cultiva detaliul, mergând în întâmpinarea Celuilalt. Dar și de a ne asuma valorile propagate. Devenim detaliile pe care le răspândim în jurul nostru.
Mai multe despre volum găsiți aici.

– Aventurile unui Fir de Nisip. Cum a ajuns Crăciunul în adâncuri scrisă de Anamaria Lembrău și ilustrată de Ágnes Keszeg
Sărbătoarea Crăciunului aduce multă bucurie în întreaga lume, iar oamenii își revarsă preaplinul lăuntric în fel și chip. În Australia, de exemplu, masa festivă este servită pe plajă sau la picnic, în Elveția se mai păstrează și astăzi obiceiul „ridichiilor luminate”, iar în Italia, copiii merg din casă în casă recitând poezii sau cântând. Însă, dincolo de apartenența geografică, de tradiții și de raportarea la data calendaristică, esența Crăciunului rămâne aceeași – împlinirea de a fi împreună cu cei dragi. În acest context, nu e de mirare faptul că și lumea subacvatică sărbătorește. În ce fel, aflăm din paginile acestui volum plin de aventuri și pozne despre valoarea prieteniei, despre importanța lui a fi împreună și despre bucuria de a dărui necondiționat.
Mai multe despre volum găsiți aici.

– Pachetul roșu. Poveste despre bucuria de a dărui scrisă de Linda Wolfsgruber, ilustrată de Gino Alberti
Cum arată în viziunea ta o listă a lucrurilor pe care le poți dărui? Eu mă gândesc la iubire, la ceai, la blândețe și la îmbrățișări. Firește că poți dărui și cărți, răbdare, turtă dulce sau zâmbete. În plus, te-ai întrebat vreodată cum ar fi să-ți ambalezi prețuirea pentru Celălalt într-un… pachet roșu? Desigur că nu un pachet roșu oarecare, ci unul de poveste; rezultând o relatare plină de candoare despre bucuria de a dărui și despre grija necondiționată față de aproapele.
Mai multe despre carte găsiți aici.

– Povestea lui Nter de Iulia Burlac
Într-o societate a viitorului ori într-o lume paralelă, în Orașul Roboțeilor, la numărul 24, șurubărea harnicul și punctualul roboțel Nter. Povestea lui se derulează în lumea calculată și exactă a roboțeilor și a tehnologiei și a fost digitalizată sub o poveste cu tâlc despre capcanele tehnologiei și despre nevoia continuă a omului de a se întoarce la carte!
Mai multe despre volum găsiți aici.

– Fiica tărâmului înzăpezit de Jackie Morris
Legenda spune că sus de tot, în cei mai înalți munți ai lumii, se găsește un tărâm sacru, al magiei și al miraculosului, cunoscut sub numele de Mergich. Acesta este guvernat de spirite puternice și protectoare, care pot lua adesea formă de animal. Iar povestea unui astfel de mergichan a fost spusă în acest volum despre afinitatea spiritelor om-animal pentru apărarea și păstarea armoniei în natură.
Mai multe despre carte găsiți aici.

– Fiul ținutului de gheață de Jackie Morris
Într-un timp pe care mintea nu îl poate cuprinde, oamenii și animalele trăiau dimpreună. Între ele nu era nicio diferență, căci toate aveau un suflet și un spirit. În această lume plenară s-a născut și el, cel în jurul căruia se construiește o poveste emoționantă despre comuniunea dintre oameni și animale și despre dragostea care-i apropie.
Mai multe despre volum găsiți aici.

Așadar, noua colecție Signatura are câteva ceva pentru fiecare, de la aventuri de gheață cu lupi, povești cu roboți, prietenii neobișnuite, hărți spre emoțiile profunde, la o reinterpretare a unuia dintre cele mai celebre opere ale literaturii universale și povești pline de emoție numai bune pentru perioada Crăciunului.
Vă invit să aruncați un ochi pe site-ul Editurii Signatura pentru multe alte titluri magice și povești inspiraționale.

2 gânduri despre “9 titluri ce alină sufletele cititorilor mari și mici apărute în această toamnă la Editura Signatura”