„Proiectul Barnabus” – un volum splendid ilustrat, emoționant și inspirațional de la Frații Fan

Mesajul, ilustrațiile și povestea sunt cele trei puncte ce trebuie bifate la orice carte pentru copii, iar Proiectul Barnabus le marchează din plin. Frații Terry și Eric Fan revin în atenția cititorilor de pretutindeni cu o nouă poveste emoționantă, al cărui mesaj inspirațional este solidificat cu multă migală de grafica impecabilă.

Proiectul Barnabus este prima mea întâlnire cu artiștii din Canada, aceștia având deja în portofoliu proiecte foarte lăudate de critici și cititori deopotrivă, cum ar fi Grădinarul nopții, Corabia cu coarne sau Între cer şi mare, toate disponibile pe site-ul Editurii Humanitas Junior. Această ultimă operă are parte de contribuția și celui de-al treilea frate talentat al familiei, Devin Fan, astfel că volumul promite o lectură construită cu multă atenție și pricepere.

Barnabus este un animal de companie, jumătate elefant, jumătate șoricel, care este considerat ca fiind defect încă de la ieșirea de pe banda de fabricație. Astfel că micuțul animal este depozitat pe raftul animalelor defecte, fără vreo speranță de a putea face și el pe cineva fericit într-o zi.

Însă, Barnabus nu este un simplu animal de companie, el vrea mai mult de la viață, visul lui fiind de a fi liber și de a explora lumea de afară. Și pentru că o astfel de aventură este mai frumoasă alături de prieteni, micuțul șoricel-elefant își ajută amicii să evadeze din laboratorul întunecat.

Această escapadă vine chiar la țanc, cercetătorii laboratorului urmând să extermine proiectele defectuoase, nelăsând în urmă decât exemplarele perfecte. Astfel începe aventura lui Barnabus și a prietenilor săi imperfecți, care cutează să viseze la ceva mai mult decât o simplă apariție pe rafturile magazinelor. Libertatea de a fi ei înșiși le dă curajul necesar pentru a nu se întoarce din drum și de a continua să spere la un cer înstelat și la un întreg necunoscut de explorat.

Tare mult mi-a plăcut această carte, are o doză potrivită de emoție, un mesaj inspirațional pentru copii și adulți deopotrivă, ilustrații captivante și personaje de care te atașezi de la primele pagini. De obicei, cărțile pentru copii se axează doar pe o singură lecție de viață, însă Proiectul Barnabus ne învață că nu trebuie să fii perfect ca să meriți iubirea celorlalți, că totul e mai frumos alături de prieteni, că este important să fii tu însuți, că merită să lupți pentru visele proprii și că să te dai bătut nu e niciodată o alegere bună.

Cui recomand această carte? Cititorilor mari și mici, celor ce inocența copilăriei încă le dăinuiește în suflete și celor ce sunt în căutarea unei lecturi emoționante, ce lasă loc pentru meditație interioară.

Proiectul Barnabus de Frații Fan a apărut în traducerea Iustinei Croitoru la Humanitas Junior și este disponibil aici.

P.S. În această perioadă puteți câștiga unul dintre cele 10 exemplare din Proiectul Barnabus dacă vă puneți imaginația la lucru și desenați animalul de companie îndrăgit, fie real, fie imaginar. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a editurii Humanitas Junior.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s