5 titluri ce îi învață pe cei mici să iubească cărțile și să se distreze alături de prieteni de la Galaxia Copiilor (Grupul Editorial ALL)

În luna decembrie a acestui an, Editura ALL împlinește 30 de ani de existență în lumea cărților, cu peste 6000 de titluri publicate în sute de colecții și peste 15 milioane de exemplare vândute. În fiecare bibliotecă din casa unui român se află cel puțin o carte apărută sub sigla ALL. Dat fiind contextul actual, Editura ALL sărbătorește în mediul virtual primii 30 de ani de activitate. Timp de 30 de zile, în perioada 18 noiembrie – 17 decembrie 2021, cititorii se vor putea bucura de o serie de oferte speciale, concursuri, cadouri și surprize pe www.all.ro și pe pagina oficială a editurii https://www.facebook.com/editura.all.

Și pentru a putea participa și eu la celebrarea a 30 de ani de cărți a Editurii ALL, vreau să vă povestea despre 5 cărți pentru copii pe care eu le-am descoperit anul acesta și care cu siguranță vor intra în viitoarea bibliotecă a copiilor mei. Cărțile sunt publicate la Galaxia Copiilor, parte integrantă a Grupului Editorial ALL, o umbrelă colorată și plină de povești fermecătoare ce reunește titluri fascinante dedicate copiilor de toate vârstele.

Năsuc

Cine a spus că șoriceii nu pot fi buni companioni de aventură și distracție? Năsuc este eroul principal al seriilor Aventurile lui Năsuc și Prietenii lui Năsuc, semnate de Cristina Elena Gheorghiu. Volumele aduc în prim plan un șoricel simpatic care imediat se împrietenește cu alți patru șoricei: Gustărilă, Mustăcilă, Grăsuțul și Gură-Cască. Cei cinci sunt întruchiparea veseliei și a bunei dispoziții, aceștia fiind mereu în căutarea unei noi aventuri. Curiozitatea este calitatea ce îi leagă pe aceștia, care sunt uniți la bine și la greu datorită sentimentului de prietenie, aceasta fiind principala lecție dată cititoriilor mici.

Operațiunea Punga, Copacul din casă, O noapte în cort și La piscină sunt cele patru volume ce alcătuiesc seria Prietenii lui Năsuc și prin intermediul cărora micii curioși iau parte la năzdrăvăniile șoriceilor de pe strada Lacului nr. 7. Poveștile încântătoare și amuzante prind viață datorită ilustrațiilor realizate de Florin Gheorghiu, care reușește să facă ca fiecare pagină să zburde de energie și culoare.

Vârstă recomandată: 4+

Cărțile din colecția Năsuc sunt diponibile aici.

Colecția BiblioLove a debutat în acest an cu două volume inedite, care surprind esența dragostei pentru lectură. Volumele sunt recomandate cititorilor de toate vârstele, care se pot bucura împreună de magia cărților.

Bibliofil: Elefănțelul care iubea cărțile

Nu cred că se putea alege o carte mai inspirată pentru a da startul unei colecții dedicată cititului decât Bibliofil: Elefănțelul care iubea cărțile. Acest mic volum scris de V. Huseyin Kaya și ilustrat de Huseyin Sonmezay încapsulează visul oricărui cititor devotat: acela de a se putea mândri cu o insignă ce arată tuturor cât de mult citește și cât de mult iubește să citească. Elefănțelul nostru curios este atras ca un magnet către această insignă, pe care speră să o poarte și el la un moment dat. Însă, pentru a avea onoarea de a purta în piept insigna Bibliofil, elefănțelul trebuie să citească cărțile din bibliotecă și multe altele pe lângă. Acesta ajunge să devoreze multe cărți, lăsându-se purtat pe aripile imaginației luni întregi, fiind complet fascinat de personajele întâlnite. Cartea oferă cititorilor mari și mici ocazia de a fi alături de un adevărat bibliofil și de a observa felul miraculos în care cărțile îl fac fericit. Hotărârea și perseverența sunt lecțiile cu care vor fi înzestrați cei mici după lecturarea acestui volum, care cel mai probabil vor fi inspirați să citească și ei mai mult.

Vârstă recomandată: 4+

Bibliofil: Elefănțelul care iubea cărțile este disponibil aici.

Micul mecanic al cărților

Scrisă de turcoaica Ezgi Berk și ilustrată de Ece Zeber, cartea ne duce pe tărâmul bucuriilor infinite ale bibliotecilor, un loc magic ce ascunde mii și mii de personaje și lumi fantastice. Aici facem cunoștință cu Matei, un copil curios ce iubește să citească și la fiecare câteva zile dă câte o raită pe la bibliotecă pentru a împrumuta noi cărți. Într-una din zile, din puțină neatenție, lovește din greșeală un pahar cu apă care se varsă imediat pe o carte. Necăjit nevoia mare, Matei îi arată bibliotecarei Ela ce făcuse. Biblioteca are însă un plan excelent prin care pot salva cartea.

De-a lungul volumului, cititorii sunt invitați să intre în lumea minunată a bibliotecii și să învețe alături de Matei o lecție despre implicare, atenție și determinare. Cărțile trebuie tratate cu respectul cuvenit, acestea oferindu-ne o mulțime de posibilități de a evada din cotidianul anost și a intra în lumea magică a imaginației. Tare mult mi-a plăcut cartea, am citit-o de câteva ori și trebuie să recunosc că am fost captivată mai ales de ilustrațiile colorate și vii, care încă de la prima pagină te transpun în lumea inocentă a copilăriei. 

Vârsta recomandată: 4+

Micul mecanic al cărților este disponibil aici.

Editura ALL a fost fondată în 1991 de Mihail Penescu, actualul Președinte și Director General al Grupului Editorial ALL, alături de partenerii săi de la acea vreme, devenind astfel prima editură privată cu profil academic și universitar. În doar câțiva ani, portofoliul de titluri cuprindea deja cărți de drept, economie, medicină, calculatoare, matematică, fizică, chimie, istorie, filosofie, psihologie, biologie, precum şi literatură. Introducerea manualelor alternative a însemnat o oportunitate pentru ALL, care a ajuns liderul pieței de manuale și de carte şcolară din România.

Apărută inițial în 1994, Îngrijirea sugarului și a copilului, de Dr. Spock, un volum de referință pentru generații întregi de părinți, se regăsește și astăzi în topul vânzărilor Editurii ALL, fiind tipărită până acum în zeci de tiraje. De același succes îndelungat se bucură și versiunea în limba română a unei adevărate biblii în domeniul dezvoltării personale – Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey, pe care o retipărim deja cu succes de 26 de ani. Începând din 2013, romanele Fantasy Pisicile Războinice, care se regăsesc pe lista de bestselleruri New York Times, și-au făcut loc și în topul vânzărilor ALL din toate timpurile.

Editura ALL și-a păstrat specificul academic, o treime dintre cărțile publicate astăzi adresându-se medicilor, asistenților medicali și studenților la medicină. De asemenea, din oferta noastră fac parte titluri de excepție ale unor autori distinși cu cele mai prestigioase premii literare, bestselleruri internaționale, cărți care au schimbat mentalități și destine în domeniile lor: istorie, diplomație, antropologie, dezvoltare personală, literatură, ficțiune pentru copii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s