„Warren al XIII-lea și Pădurea Șoaptelor” de Tania del Rio – aventura hotelului mobil ticsită cu vrăjitoare, nisipuri mișcătoare și o dublură malefică

În primăvara acestui an am făcut cunoștință cu un personaj tare simpatic, care nu doar că este al XIII-lea dintr-o linie bogată ce deține hotelul Warren, dar este și un tânăr de doar 12 ani, foarte muncitor și cu inima blândă. Warren al XIII-lea și Ochiul Atotvăzător este prima cartea din seria Warren al XIII-lea, care se bucură pe piața internațională de trei volume. La noi, au fost publicate până acum la Curtea Veche primele două cărți ale trilogiei și sper eu, cât de curând ne vom putea bucura și de cel de-al treilea.

Warren al XIII-lea și Pădurea Șoaptelor este cea de-a doua carte a seriei ce îl are în prim plan pe micuțul Warren, managerul hotelului cu același nume. Dacă în primul volum am aflat istoria magică a hotelului mișcător, în acest al doilea roman povestea ne duce pe tărâmuri fermecate, cu nisipuri mișcătoare, vrăjitoare și copaci vorbitori.

Tania del Rio aduce cititorilor de toate vârstele o nouă lectură palpitantă, unde cuvântul de bază este aventura. Cei mici se pot îmbarca la bordul hotelului mobil ce hoinărește prin ținuturile rurale, unde cazarea obișnuită și anostă de o noapte se transformă într-un sejur zvânturatic.

Totul merge de minune pentru Warren și angajații săi, care în sfârșit se pot bucura de ceva profit de pe urma oaspeților. Însă, totul o ia razva atunci când în urma unei defecțiuni neașteptate, hotelul se împotmolește, iar Warren este nevoit să se aventureze prin împrejurimi pentru a încerca să îl repare. Găsește un magazin universal cu de toate, dar tot acolo dă peste Worrin, dublura sa sinistră ce preia controlul hotelului.

„Tatăl meu m-a învățat că a fi de folos altor oameni este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face.„

Astfel, Warren va încerca tot posibilul pentru a-și lua hotelul înapoi, sarcină nu tocmai ușoară având în vedere că acesta se îndreaptă cu o viteză amețitoare înspre Pădurea Șoaptelor, locul unde trăiesc cele mai periculoase vrăjitoare. Va putea oare micuțul nostru să triumfe și să își salveze moștenirea pasată din tată-n fiu de atâtea generații sau este acesta sfârșitul hotelului mobil? Warren al XIII-lea și Pădurea Șoaptelor este cu siguranță un volum de savurat de tinerii cititori cu poftă de aventură.

Pe lângă textul atractiv și antrenant, volumul se bucură și de măiestria lui Will Staehle, care dă viață personajelor și acțiunii cu ajutorul ilustrațiilor animate. Este o adevărată plăcere să parcurgi cartea, fiecare pagină fiind înțesată de aventură și culoare. Recomand cu mult drag acest roman, cât și primul al seriei, este o lectură stimulantă, cu personaje bine creionate și ilustrații ce captivează încă de la primele pagini.

Warren al XIII-lea și Pădurea Șoaptelor de Tania del Rio a apărut în traducerea Elenei Tătaru la Curtea Veche Publishing și este disponibil aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s