„Pachetul roșu” – o poveste blândă și încântătoare creată de Linda Wolfsgruber și Gino Alberti despre bucuria de a dărui

Oare nu sunt sărbătorile mai frumoase dacă le petrecem alături de cei dragi? Pe lângă mâncarea bună și luminițele din bradul împodobit, Crăciunul aduce și o sumedenie de cadouri. Însă, oare ce aduce mai multă bucurie – a da sau a primi cadouri? Probabil că cei mai mulți copii vor alege să primească cadouri, cum este și normal, dar satisfacția de a dărui și de face pe altcineva fericit este infinit mai mulțumitoare, inundând inima celui ce dăruiește cu milioane de firicele de încântare. Despre această desfătare pură este vorba și în volumul Pachetul roșu, o blândă relatare despre bucuria de a dărui și despre grija necondiționată față de aproapele.

Linda Wolfsgruber se ocupă de textul volumului, iar Gino Alberti semnează ilustrațiile încântătoare, aducând în casele cititorilor o poveste blândă și sinceră ce ne reamintește despre cât de frumos este să dăruim.

Ana de-abia așteaptă să petreacă vacanța de iarnă alături de bunica ei, aceasta fiind o maestră în arta poveștilor. Zilele celor două trec pașnic, ambele fiind fericite să fie una în compania celeilalte. Însă, viața cotidiană a celorlalți consăteni i-a făcut pe aceștia să uite de spiritul Crăciunului. Pentru a le deschide puțin inima, bunicii îi vine o idee genială: aceasta face un pachet roșu și i-l dă Anei. Dar acesta nu este un pachet obișnuit, aducând noroc și fericire celui ce l-a primit atâta timp cât nu îl deschide.

A doua zi, cele două se întâlnesc cu pădurarul, care locuiește singur în sat. Pentru a-i ridica moralul în preajma sărbătorilor, Ana îi oferă pachetul roșu, cu mențiunea ca acesta să nu fie deschis pentru a-i putea purta noroc. Bucuria din ochii și inima pădurarului crește automat, iar de aici încolo pachetul se va perinda prin mâinile a multor săteni, înălțându-le fiecăruia inimile și moralul.

Volumul le oferă ocazia celor mici să pătrundă în universul colorat și festiv al Crăciunului și să învețe despre bucuria de a dărui și de a împărți cu cei ce-ți sunt aproape o fărâmă din sufletul tău. Fie că face parte din familie, e doar un vecin sau o cunoștință, omul trebuie din când în când să se oprească din treburile zilnice și să se gândească și la ceilalți, cartea inspirând astfel compasiune și grijă, calități ce ajută la creșterea unor adulți responsabili, cu inima blândă.

Povestea gingașă captivează ochii și mintea celor mici, care se lasă purtați în tărâmuri magice de zăpadă, unde pot fi martorii unei minuni ce schimbă viața unei comunități. Ilustrațiile sunt cum nu se poate mai potrivite, debordând în culoare și emoție, dând viață minunatei lumi a dăruirii.

Recomand cu mult drag acest volum, este alegerea perfectă dacă vreți să îi învățați pe cei mici despre empatie și altruism, generozitatea fiind mereu o cale bună de a oferi celor din jur, și chiar și ție, fericire. Cartea este cadoul perfect de pus sub brad, de lectura sa putându-se bucura atât cei mici, cât și adulții cu inima deschisă.

Pachetul roșu de Linda Wolfsgruber, cu ilustrații de Gino Alberti a apărut în traducerea Marilenei Iovu la Editura Signatura și este disponibil aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s