„Dar Motan dăruiește” de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint – lectura ideală pentru a-i învăța pe cei mici ce cadouri însemnate să facă celor dragi

„Tu ce le dăruiești celor pe care îi iubești?„

Cristina Andone ne aduce un nou volum din seria Dar Motan, care deja a strâns șase cărți minunate pentru cititorii mari și mici. Despre primele trei volume lansate anul trecut – Dar Motan, Dar motan știe și Dar Motan visează – am scris mai multe într-un articol pe care îl puteți găsi aici, fiind o serie tare dragă mie, având ca protagonist un motan vesel și curios. În primăvara acestui an seria s-a îmbogățit cu încă două volume – Dar Motan călătorește și Dar Motan înoată – și uite că sfârșitul acestui an marchează lansarea unui nou volum fermecător – Dar Motan dăruiește.

Cartea nu numai că este cadoul perfect pentru cei mici, dar este și o frumoasă poveste menită să îi ajute pe micuții cititori despre bunătate și importanța prietenilor. Curiozitatea este una dintre caracteristicile de bază ale simpaticului motan de librărie, însă volumul de față se axează pe o altă trăsătură esențială – bunătatea.

Crăciunul poate fi o perioadă destul de stresantă în ceea ce privește cadourile pentru cei dragi, lucru cu care se confruntă și Dar. Acesta încearcă să găsească cele mai potrivite lucruri pentru a le dărui prietenilor și familiei, însă, așa cum și nouă, adulților, ni se întâmplă de multe ori, această sarcină poate fi mai complicată decât s-ar crede. De aceea, Dar îi cere ajutorul înțeleptei Mitanța, o mâță bătrână din Franța, care îi oferă cel mai bun sfat:

„E bine să faci cadouri din ce ai. Dar e și mai bine să dăruiești ce știi.„

Acest îndemn nu numai că dă startul unei noi aventuri în lumea lui Dar, dar este o povață pentru cei mici și cei mari, îndemnând la originalitate și simplitate. Motănelul nostru, ajutat de prietenii săi, va încerca să găsească lucrul la care el se pricepe pentru a-l putea valorifica și a crea un cadou semnificativ pentru cei dragi:

„Dacă știi la ce ești bun, la ce strălucești, vei afla ce anume poți să dăruiești.„

Dar Motan dăruiește este un superb volum pentru cei mici, plin de culoare și vitalitate, unde curiozitatea se îmbină jucăuș cu aventura, iar sfaturile despre cum putem să fim mai buni sunt presărate la tot pasul. Bineînțeles, nu lipsesc ilustrațiile deosebite create de Emi Balint, care dă viață lumii motanului de la Bran. Felul blând în care textul se combină cu ilustrațiile face ca eroul nostru să fie un personaj cu care copilul tău poate fi prieten, cu care se poate distra și împreună cu care poate învăța cum să fie mai bun.

Dar Motan dăruiește este despre importanța prietenilor, dar mai ales despre cum bunătatea e cel mai de preț dar. Este despre joc și aventură, dar și despre chibzuință și cugetare. Este despre culoare și dulciuri, dar și despre alocarea timpului pentru cei dragi. Alături de Dar, viața este un amestec colorat de aventură și generozitate, unde greșelile nu sunt pedepsite, ci analizate și discutate pentru a găsi soluția și remediul. De altfel, toate volumele din serie sunt un ajutor de nădejde pentru părinții care vor să le ofere celor mici un prieten în care să aibă încredere și alături de care să crească și să învețe cum să fie mai bucuroși, mai deschiși spre nou și mai buni cu aproapele.

Nu numai că volumul Dar Motan dăruiește este cadoul ideal pentru cei mici de sărbători, dar este un volum alături de care aceștia pot descoperi magia și spiritul Crăciunului. În plus, cine spune că trebuie să ai 4 ani pentru a porni în aventuri distractive alături de un motan de librărie? Eu zic că pot să ai și 100 de ani și tot vei avea parte de peripeții și lecturi minunate 😉😁

Dar Motan dăruiește de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint, face parte din imprintul Nemi și este disponibil pe site-ul Editurii Nemira aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s