„Cărticica de biniște” – ghidul colorat pentru o locuință și o viață cu calm și fericire

Ce este mai plăcut pe o vreme răcoroasă dacă nu o cană de ceai fierbinte, câteva bucățele de ciocolată, o păturică moale și o carte bună alături? 😍 Iarna este anotimpul în care cu toții ne retragem în case, adăpostindu-ne de frig și descoperind cărți uitate pe rafturi sau filme clasice de pe Netflix. Tocmai de aceea, locuința noastră ar trebui să ne fie un lăcaș primitor, unde să ne simțim în siguranță și cei mai fericiți. Perioada din ultimii doi ani ne-a învățat că trebuie să avem o casă cu de toate, care să ne ofere atât un spațiu de lucru, dar și ambient pentru distracție și liniște. Cărticica de biniște este un ghid pentru toți cei ce vor să își transforme casa într-o oază de liniște și o sursă de reîncărcare mintală și fizică. Coordonat de Iv cel Naiv și cu ilustrații de Yanna Zosmer, volumul este lectura perfectă pentru cuibăritul pe canapea, unde cititorul poate să se lase purtat pe aripile stării de bine.

„Acasă e ancoră în vremuri de furtună, e trambulină pentru zilele când vreau să zbor. Acasă am totul: iubirea familiei, energie pentru a crește, tihnă pentru a mă regenera, adăpost pentru inimă, trăiri și gânduri.„

De vreo câțiva ani încoace hygge este termenul folosit pentru a descrie acea stare de bine care liniștește pe toată lumea și care înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi. Danezii sunt renumiți pentru oazele lor de calm și tihnă, fiind sursă de inspirație pentru o lume-ntreagă. Având modelul lor în minte, cei de la Storia au decis să adapteze termenul pentru piața românească, ajungând astfel la biniște. Cristina Andrei este cea care a născocit termenul ce a fost ulterior votat de mii de români ca traducerea oficială pentru hygge.

BINIȘTE s.f. 1. Stare sufletească pozitivă, lipsită de zbucium, de frământări. „Nu făceam nimic și asta era tot ce era de făcut. Eram acasă și era biniște.”,

2. Calitatea unui moment sau a unui spațiu de a inspira o liniște aducătoare de bine, un calm binefăcător. Creat din Bine + Liniște. „Am intrat, am privit în jur, am zâmbit și m-am bucurat. Ce biniște e la noi acasă!”.

Pe lângă contribuția lui Iv cel Naiv, care semnează trei secțiuni, volumul se bucură de aportul unei echipe diversificate și pline de culoare, formată din: Sînziana Pop – designer de interior, Gáspár György – psiholog clinician și psihoterapeut relațional, Dan Byron – lider și vocalist al trupei Byron, Ana Constantinescu – designer biofilic, Diana Mihăilă – primul Master Professional Organizer din România și Cristina Andrei – pasionată de gastronomie.

„Cine seamănă liniște culege biniște.„

Fiecare dintre aceștia se ocupă cu câte o parte importantă a locuinței, fie că vorbim de mâncare și decorațiuni, fie de muzică sau relațiile cu cei din jur. Argumentele lor sunt pertinente tocmai pentru că sunt susținute de ani întregi de teorie și practică. În plus, pe lângă experiența lor, sfaturile vin susținute de propria pasiune pentru liniște, care se transpune în cuvintele lor pline de căldură.

Pentru mine a fost o lectură plăcută de duminică, ce mi-a oferit prilejul să călătoresc prin diferite stiluri de locuințe, să descopăr idei și concepte noi și să îmi fac o listă cu idei pentru a avea o stare de biniște cu mine permanent. Cartea nu se vrea a fi un volum încărcat cu multe explicații și noțiuni plictisitoare, ci un ghid relaxant, ce poate fi lecturat pe fondul unei muzici ambientale sau a unor cântece special alese chiar de Dan Byron care pot fi ascultate dintr-un playlist postat pe Spotify. Mi-a plăcut ideea cărții, felul în care a fost concepută și sfaturile ce pot fi aplicate în viața omului de rând, volumul nefiind deloc pretențios în ceea ce privește publicul target. Eu una visez la o locuință biniște, cu plante multe și lumânări parfumate și cred că acest ghid mă poate acompania în îndeplinirea acestuia la un moment dat. Până atunci, cred că trebuie să mai cumpăr niște plante verzi și să mai sortez din lucrurile în plus ce îmi aglomerează spațiul și mintea 😉😁

„Acasă suntem noi înșine în cea mai pură formă.„

Cărticica de biniște a fost publicată pe site-ul Editurii Nemira și este disponibilă în format hardcover aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s