Lama Lama îi învață pe cei mici despre rutina de seară și dimineață cu ajutorul a 2 volume savuroase și colorate scrise de Anna Dewdney

Copiii trebuie încurajați de mici să citească asta pentru că lectura le oferă o bună dezvoltare emoțională și cognitivă. Și până să ajungă la vârsta de 6-7 ani, când își citesc singuri, părinții sunt cei care trebuie să facă din lectură un obicei zilnic, și nu doar seara, înainte de culcare. În ajutorul părinților și bunicilor ce vor să îi învețe pe cei mici despre rutina de seară și de dimineață vine Bufnița Nemi cu două volume noi-nouțe din seria Lama Lama.

Noapte bună, Lama lama! și Bună dimineața, Lama lama! sunt două volume savuroase, cu rime hazlii și ilustrații adorabile ce cu siguranță îi vor fermeca pe prichindeii curioși. Cărțile sunt potrivite chiar și pentru ceimai mici pitici, eu deja citindu-le fetiței mele deja la nici două luni de viață în speranța că asta ne va ajuta cu dormitul noaptea (încă nu a dat roade, dar continuăm să le citim cu mare poftă 😅😁).

Ceea ce face aceste cărți atractive pentru micuți, pe lângă ilustrațiile colorate, este formatul cartonat, numai bun de agățat și molfăit de degetele și gurile dolofanilor. Așa că părinții pot să stea liniștiți, cei mici nu vor avea gurile pline de cerneală, iar cărțile nu vor fi distruse în primele ore de la desfacerea pachetului.

Cărțile au o muzicalitate plăcută, jocul pe roluri venind de la sine, iar părinții putând să încerce diferite voci pentru a-i distra pe micuți. Textul scurt este ideal pentru ca cei mici să nu se plictisească și să îl învețe și ei, deschizându-se astfel o portiță spre dezvoltarea creativă și de memorare a acestora.

Seria Lama Lama este scrisă de Anna Dewdney și conține o mulțime de volume, potrivite pentru diferite ocazii, cum ar fi interacțiunea cu părinții, cu bunicii sau strângerea jucăriilor. Cărțile sunt traduse excelent de Anastasia Gavrilovici, care reușește să păstreze esența jucăușă a scrierilor în engleză, adaptându-le pentru publicul român.

Un lucru e clar, odată ce cei mici vor face cunoștință cu Lama lama, o să vrea să fie mereu în preajma sa, așa că părinți, pregătiți-vă să învățați pe de rost volumele. Dar nu vă faceți griji, cărțile sunt amuzante și îmbucurătoare, așa că zecile de lecturi vor fi o plăcere și pentru voi 😉

Noapte bună, Lama lama! și Bună dimineața, Lama lama! de Anna Dewdney sunt disponibile în categoria board books pe site-ul Editurii Nemira aici și aici.

P.S. Lama lama a fost adaptat și pentru micul ecran de către Netflix, iar pe YouTube găsiți o sumedenie de mici clipuri cu curiosul personaj 🤗

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s