Recenzie „Oameni capabili” de Klas Ekman

De ce sunt oamenii capabili ca să-și salveze pielea? De orice. De mințit, de înșelat și chiar de ucis. Și asta ne-o dovedește foarte captivant și scriitorul suedez Klas Ekman în romanul său de debut Oameni capabili.

Cartea ne spune povestea a doi îndrăgostiți, Johan și Anna, care deși este evident că îi leagă ceva special, continuă deja de peste un an de zile să își ascundă iubirea. Motivul? El tocmai ce și-a părăsit soția, iar ea încă nu și-a lăsat soțul și cei doi copii. Însă acum pare că lucrurile se îndreaptă spre un făgaș normal, Anna urmând a-și părăsi și ea familia. Dar, ceva se întâmplă, normal. Aceasta află că fiul ei, Sixten, are probleme de comportament, care s-ar agrava în cazul unor schimbări majore și ghiciți ce, destrămarea familiei este tocmai în fruntea listei. Cu o inimă de mamă, Anna decide să rupă aventura cu Johan și să își îndrepte toată atenția și fericirea înspre copii, că iubire între ea și soțul ei nu prea mai este.

Dar, ceva se întâmplă. În drum spre casă, după ultimul weekend cu năbădăi, Johan și Anna dau peste o femeie cu mașina, lăsând-o mai apoi pe aceasta să moară singură, ascunsă printre frunzele pădurii întunecate. Ceea ce părea o decizie venită din dorința de a păstra liniștea familiei Annei se dovedește a fi un catalizator de emoții, neliniștiri și probleme pentru cei doi foști amanți. Viețile celor doi sunt nevoite să se descurce atât cu ruperea iubirii lor, cât și cu remușcările ce îi apasă tot mai greu, mai ales că unul dintre ei, nu vă spun care, merge înapoi la scena crimei după verighetă, iar un altul este luat la întrebări de un vecin intruziv.

Ce mai, o rețetă perfectă pentru o dramă cu accente de thriller psihologic. Nu ai zice că acesta este un roman de debut, scriitura fiind una închegată, personajele bine construite, iar intriga dezvoltată traptat pentru a crea mister și suspans.

Mi-a plăcut cartea, m-a ținut captivată pe tot parcursul lecturii rapide, fiind construită ca o miniserie domestică, unde minciunile rod tot mai adânc în sufletul personajelor, făcându-le pe acestea să facă greșeli ce inevitabil duc la complicații și mai mari.

Oameni capabili de Klas Ekman a apărut în traducerea Danielei Ionescu la Crime Scene Press și este disponibil aici.

Romanul se bucură în aceste zile și de un blog tour printre cititori înfocați de mistery & thriller, așa că vă invit și pe blogurile lor pentru a putea citi și părerile lor cu privire la carte: Literatura pe tocuriBiblioteca lui Liviu, Cărțile mele și alți demoniAnca și cărțileAnologii-Antologii și Citește-mi-l.

Publicitate

2 gânduri despre “Recenzie „Oameni capabili” de Klas Ekman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s