Recenzie „Petrecerea de vânătoare” de Lucy Foley

O nouă săptămână, un nou blog tour dedicat literaturii crime. De data aceasta ne îndreptăm atenția asupra thrillerului Petrecerea de vânătoare de Lucy Foley.

Anul trecut am savurat Lista de invitați, thrillerul pentru care Lucy Foley a luat premiul pentru Best Mystery & Thriller Goodreads 2020, acela fiind momentul în care cariera ei a luat cu asalt piața de carte internațională. Mi-a plăcut cartea și tocmai de aceea am fost extrem de entuziasmată să citesc și romanul Petrecerea de vânătoare, lansat de fapt înaintea celui premiat și iubit de cititorii din toată lumea.

Un grup de nouă petrecăreți, prieteni de zece ani, încă de pe vremea cursurilor de la Oxford, nu își lasă viețile aglomerate și direcționate pe drumuri diferite să îi despartă și decid din nou să își petreacă Anul Nou împreună. Cum situația financiară a acestora este mai mult decât satisfăcătoare, aleg o cabană selectă din munții Scoției, unde doar câteva grupuri pe an sunt lăsate să se bucure de peisajele absolut amețitoare de pe piscurile înzăpezite.

Emma și Mark, Samira și Giles, împreună cu micuța lor bebelină de doar câteva luni, Miranda și Julien, Nick și Bo sunt cele patru cupluri cărora li se alăture Katie, singura ce este încă single, îngropată în muncă și fără prea mult chef de distracții. Pe aceștia îi leagă atât sesiunile de tocit din facultate, cât și multe momente memorabile ce au avut loc între orele de curs. Aproape toți s-au cuplat încă de pe vremea studenției, astfel că grupul pare a fi unul sudat, ce în ciuda trecerii timpului au rămas uniți. Dar oare chiar așa să fie? Bineînțeles că nu, că altfel nu aveam cartea aceasta.

Lucy Foley se folosește de același tipar ca în Lista de invitați (de fapt aici a fost folosit pentru prima dată, Petrecerea de vânătoare fiind lansat primul) și ne oferă multiple perspective narative asupra întregii situații. Avem parte de mai multe puncte de vedere cu privire atât la prezentul idilic din cabană, cât și al trecutului de pe vremea Oxfordului.

Pe lângă cei nouă invitați, zece dacă o punem la socoteală și pe cea mică, îi mai avem în scenă și pe Heather, cea ce are grijă ca invitații să fie mulțumiți și Doug, paznicul de vânătoare care are grijă de siguranța locului. Și cu toate că le-a fost promis un sejur exclusivist și privat, se pare că alți doi excursioniști străini au făcut rezervare pentru noul an.

Avem așadar rețeta perfectă pentru un thriller captivant. Nouă petrecăreți ce țin cu dinții de prietenia lor fadă, 2 îngrijitori cu trecuturi ascunse și alți doi invitați surpriză. Ce ar putea merge rău? Ei bine, unul dintre cei nouă prieteni moare, iar unul dintre invitați a comis crima. Cine să fie oare și de ce, asta veți afla dacă citiți cele 400 de pagini pline de suspans și mult dramatism polițist.

Mi-a plăcut cartea, am citit-o rapid, fiind captivată de răsturnările de situație datorate schimbării punctelor de vedere. Lucy Foley a găsit cu siguranță rețeta perfectă pentru un thriller bun și o folosește cu succes în mai multe rânduri. E drept că mi-ar fi plăcut mai mult cartea aceasta dacă o citeam înaintea romanului Lista de invitați, dar tot am avut parte de o lectură plăcută.

Petrecerea de vânătoare a apărut în traducerea Danielei Purgaru la Editura Trei și este disponibil aici.

Romanul se bucură în aceste zile și de un blog tour printre cititori înfocați de mistery & thriller, așa că vă invit și pe blogurile lor pentru a putea citi și părerile lor cu privire la carte: Literatura pe tocuriBiblioteca lui LiviuCărțile mele și alți demoniAnca și cărțile, PălărismeAnologii-Antologii și Citește-mi-l.

Publicitate

Un gând despre “Recenzie „Petrecerea de vânătoare” de Lucy Foley

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s