„Principii pentru succes” de Ray Dalio – ghidul captivant și concis pentru reușite profesionale

Cărțile ce îmbină domeniul de business cu cel de dezvoltare personală sunt multe și cu de toate, de la experiențe personale, la date științifice și metode revoluționare, însă puține sunt lecturile care cu adevărat au un impact asupra cititorilor. Ray Dalio scrie în 2011 un bestseller ce a schimbat viața multor oameni și care continuă să fie o carte de temelie în acest domeniu. Și pentru că Principii a fost atât de bine primit, americanul a decis să adapteze informația din volum și să o redea într-un mod atractiv și captivant.

Principii pentru succes este un volum ce atrage cititorul vizual, în primul rând, urmând ca mai apoi să fie descoperite ideile esențiale menite să ajute cititorii să dea viață visurilor lor și să își trăiască cea mai bună versiune a vieții lor. Cartea vine în ajutorul celor ce nu stau prea bine cu timpul, făcând un rezumat concis și convingător al celor mai importante noțiuni. Principiile lui Dalio sunt testate de americanul însuși, acesta reușind să dezvolte a cincea cea mai importantă companie privată din Statele Unite (potrivit revistei Fortune). Astfel, experiența personală este cea mai importantă unealtă cu care Ray Dalio așterne pe hârtie câteva elemente cheie ale succesului.

În opinia lui Dalio, succesul are la bază principii sănătoase, care dacă sunt urmate mereu, îți pavează calea spre împlinirea visurilor. Iar dacă aceste principii se pot regăsi în număr de sute sau mii, Ray Dalio le filtrează și le alege pe cele mai importante, pe cele ce ar putea funcționa pentru marea majoritate a cititorilor.

Cheia filozofiei lui Dalio este să decizi ce vrei să faci și să îți faci curaj să încerci. Totul pornește de la o idee, iar dacă investim timp în aceea idee, atunci putem să obținem și roadele dorite, cu multă muncă și perseverență, desigur.

„Gândește pe cont propriu și fii receptiv în mod radical„

Dalio compară timpul cu un râu, care este mereu în mișcare și care ne forțează fie să acționăm pentru a nu deraia de la traseu, fie să ne lăsăm duși de apa mediocrității. Șansele pe care le primim nu vin de nicăieri, ci se nasc din muncă continuă.

Ceea ce face acest volum să fie special, pe lângă ideile prezentate, este felul în care arată fiecare pagină. Ilustrațiile dau viață principiilor și îl duc pe cititor într-o călătorie de cunoaștere și dezvoltare personală. Totul este dinamic și te motivează să pui în aplicare sfaturile primite. În plus, e și cartonată, așa că va rezista multiplelor răsfoiri.

„Pentru a-mi îndeplini scopurile, a trebuit să înlocuiesc bucuria de a avea dreptate cu bucuria de a învăța ce este adevărat.„

Tare mult mi-a plăcut cartea, cred că acest format de idei și ilustrații este cea mai bună cale de a motiva cititorii să o citească, dar și să rețină informațiile transmise. Am rezonat cu multe dintre principiile lui Dalio, și nu pot să nu fie de acord cu procesul din 5 pași ce favorizează obținerea succesului: scopuri, probleme, diagnostic, proiect și realizare.

Cui recomand acest volum? Tuturor celor ce au un vis dar nu știu cum să facă să îl aducă la viață, celor ce s-au împotmolit în drumul spre succes sau celor ce vor îndrumare pentru o mai bună înțelegere a drumului spre succes. De asemenea, limbajul accesibil și coerența ideilor fac ca acest volum să fie bun și pentru cititorii tineri, care pot să se familiarizeze cu rețeta unei idei de succes.

Principii pentru succes de Ray Dalio a apărut în traducerea Mihaelei Ioncelescu la Editura ACT și Politon și este disponibilă în format tipărit și ebook aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s