„Fetele care ard” de C.J. Tudor – un thriller terifiant de bun

Cu fiecare carte nouă, C.J. Tudor își cimentează statutul de scriitor de romane thriller de neratat. Mi-au plăcut primele ei două volume traduse la Editura NemiraOmul de cretă și Dispariția lui Annie Thorne – iar acum m-am delectat cu Fetele care ard. Cred că delectat nu este un termen prea potrivit, având în vedere tematica horror a intrigii, însă pentru un cititor avid de thrillere, cu cât e cartea mai intensă, cu cât e mai bună.

Fetele care ard ne duce pe urmele unei femei vicar ce este nevoită să se mute într-un mic orășel aparent liniștit, dar care ascunde o istorie sângeroasă. În urmă cu opt sute de ani în urmă, opt martiri au fost arși pe rug pentru credința lor, doi dintre aceștia fiind fetițe. Chapel Croft atrage turiștii cu această istorisire martirică, care îi face și foarte mândrii pe locuitorii săi.

Jack Brooks este numită noul vicar al orașului, aceasta fiind nevoită să fie mutată de urgență de la fosta congregație datorită unui incident ce pare să o fi lăsat cu mâinile pătate de sânge. Își ia fiica adolescentă și dă peste o așezare plină de secrete, unul dintre ele fiind moartea suspectă a fostului vicar, găsit spânzurat în capelă.

Și dacă asta nu e tot, în urmă cu treizeci de ani, două tinere au dispărut fără urmă din Chapel Croft. Acum, Jack este nevoită atât să o ia de la capăt într-un loc uitat de lume, cât și să facă față anumitor amenințări venite sub forma unor mesaje și figurine ce le simbolizează pe cele două martire micuțe.

Nu vreau să dau prea multe detalii legate de intrigă, vă mai zic doar că în joc se mai găsesc și un adolescent cu probleme neurologice ce are antecedente de piroman, o reporteriță pensionată ce îi place să sape adânc în trecut și un afacerist local ce ar face orice ca reputația sa să rămână intactă. Sună bine, nu-i așa?

Tare mult mi-a plăcut cartea, a fost o lectură antrenantă, rapidă și intensă, cu personaje bine dezvoltate, o protagonistă bad-ass ce își joacă rolul convingător, o întreagă comunitate ce emană mirosul incitant al unei intrigi captivante, ce te prinde în mrejele sale încă de la primele capitole și care nu te lasă în pace până nu termini cartea. E drept că nu recomand ca lecturarea să se facă pe timp de seară, asta dacă nu cumva ești amator de senzații extreme, unele scene fiind destul de explicite și înfricoșătoare.

Am ghicit o mare parte din revelația de la final, dar asta nu m-a deranjat cât de puțin, execuția lui C.J. Tudor fiind foarte bine desfășurată. Nu lipsesc cele câteva momente clișeice, dar asta face parte din farmecul ficțiunii. Finalul a fost și el la cote maxime, cu mult suspans și situații limită. Cred că dacă ești amator de thrillere nu ai cum să nu îndrăgești acest roman, este lectura perfectă plasată într-un decor pitoresc, tipic englezesc, un orășel cu un trecut sângeros, personaje pline de secrete și o acțiune plină de mister și pasaje înfiorătoare.

Tare mult mă bucur că am citit cartea în cadrul maratonului organizat de noul cont de Instagram al colecției Armada, un weekend fiind perioada ideală în care te poți bucura cu adevărat de lectura acestui roman solid. Recomand cartea fanilor lui C.J. Tudor, aceasta întrecându-se pe sine cu acest nou volum și celor ce sunt în căutarea unei lecturi captivante de thriller cu accente psihologice și horror.

Fetele care ard de C.J. Tudor a apărut în colecția Armada Thriller, în traducerea lui Alexandru Macovescu, la Editura Nemira și este disponibil aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s