7 volume din seria enciclopedică „Descoperă lumea, întrebare cu întrebare” ce hrănesc curiozitatea fascinantă a copiilor

Cum zboară păsările? De ce sunt sărate lacrimile? Ce este aurora boreală? Din ce este alcătuită luna? Cum se produce curentul electric? Nuferii au rădăcină? Cine a dat numele turnului Eiffel? De ce aia? De ce cealaltă? De ce? Dacă sunteți părinți, știți despre ce vorbesc. De cum cei mici învață să vorbească, începe șirul nesfârșit de întrebări legate de orice, de la corpul uman la iarbă, pomi, mâncare sau clădiri. Curiozitatea copiilor trebuie încurajată, chiar dacă de multe ori dialogul părinte-copil se transformă într-un monolog al celui mic format numai din întrebări la foc automat. Editura ALL vine în ajutorul părinților cu o nouă colecție de excepție ce cuprinde 7 enciclopedii menite să îi ajute pe copii să Descopere lumea, întrebare cu întrebare.  Realizate de Lata Seth, după un concept de Anuj Chawla, enciclopediile îmbină creativ cunoașterea cu imaginile sugestive, oferind copiilor bagajul de cunoștințe esențiale.

Totul despre animale, despre cosmos și sistemul solar, despre planeta noastră, despre știință și tehnologie, despre corpul uman, despre locuri incredibile de pe Glob și despre natură sunt volumele de colecție, cu ilustrații vii și colorate ce însoțesc textul construit pe tiparul întrebare-răspuns. Fiecare volum se concentrează asupra unui anumit subiect, încercând, în mare, să răspundă celor mai întâlnite curiozități legate de acea temă.

Totul despre animale

Pentru copii, și nu numai, animalele sunt fascinante pentru că poate se seamănă cu noi, dar sunt atât de diferite. Sunt și specii de animale atât de distincte de om încât ai zice mai degrabă să sunt personaje imaginare dintr-un roman SF. Tocmai de aceea, copiii au o mulțime de întrebări legate de regnul animal, de la În cât crește un cățeluș, la Cum se formează perlele sau Ce pasăre zboară mai repede. Acest volum formează o imagine de ansamblu despre caracteristicile de bază și inedite ale viețuitoarelor de pe Pământ.

Totul despre cosmos și sistemul solar

Universul este magic, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, care oricât l-ar studia, tot mereu găsesc noi informații incredibile. Faptul că nu știm totul despre ceea ce se găsește în spațiu ne ține mereu curioși, așa că părinții pot pune întrebări alături de cei mici legate de imensitatea cosmosului. Există ființe umane pe alte planete cred că e cea mai întâlnită întrebare, alături de Din ce sunt alcătuite stelele sau Până când va exista Pământul, întrebări ce fascinează atât prin răspunsul lor, cât și mai ales prin misterul ce încă planează asupra anumitor aspecte ce nu le putem controla sau înțelege întru totul. Volumul este o colecție de informații uimitoare despre natura ascunsă a universului și despre datele ce le știm legate de planete și stele.

Totul despre planeta noastră

Pământul este plin de oameni, locuri și obiceiuri incredibile. Mulți dintre noi nu apucăm să vedem nici măcar 1% din planeta noastră, așa că ne mulțumim cu imagini, videoclipuri sau documentare ce ne duc în cele mai ascunse sau faimoase locuri. Pentru ce este renumită Praga, Cine a inventat blugii sau Cum și de ce se sărbătorește Ziua Morților sunt doar câteva dintre curiozitățile peste care putem da între paginile acestui volum ce oglindește viața pe pământ, felul în care în unele părți se trăiește sau modurile de distracție în altele.

Totul despre știință și tehnologie

Ce ne-am face fără curent electric? Sau fără aparatele medicale? E greu în zilele noastre să ne imaginăm viața doar ca pe o partidă de vânătoare, urmată de frigerea cărnii la flacăra focului și după somn, cum se întâmpla în urmă cu zeci de mii de ani. Dar, datorită progresului făcut de oamenii de știință, acum ne putem bucura de un trai modern. Poate nu e mai ușor, dar alegerile pe care le putem face în legătură cu orice sunt infinit mai multe și mai diverse. Cartea ne oferă o mulțime de informații cu ajutorul cărora putem privi evoluția științei și a omenirii. Ce este magnetismul, Ce este iluzia optică sau Cum a evoluat viața pe Pământ sunt doar câteva din curiozitățile ce pot apărea de-a lungul volumului.

Totul despre corpul uman

De la o anumită vârstă copiii încep să își descopere propriul corp, și aici nu mă refer neapărat la pubertate, care deschide alte uși și discuții interesante, ci mă raportez la degete, ochi sau salivă. Unde se află inima, Care este cea mai puternică substanță din corpul nostru sau De ce are voma gust acru sunt întrebări ce se regăsesc frecvent pe buzele copiilor. Acest volum adună zeci de curiozități legate de anatomia organismului, de felul în care funcționăm și cum ne putem feri de anumite boli sau preveni afecțiuni.

Totul despre locuri incredibile de pe Glob

Care erau cele șapte minuni ale lumii antice, Unde se află Coasta de Aur sau Care este cea mai lungă peșteră din lume sunt întrebări ce își găsesc răspunsurile în paginile acestui minunat volum. Cartea îi plimbă pe cititori prin cele mai fascinante puncte de atracție de pe întreaga planetă, atât din prezent, cât și din trecut. Este uimitor să vezi cât de multe lucruri faine se pot vedea, la multe dintre care nici nu vom putea ajunge vreodată, dar din care ne putem selecta o listă, ipotetică sau nu, cu diferite puncte de vizitat măcar o dată în viață.

Totul despre natură

Natura este atât de frumoasă, de bogată și de fascinantă încât trebuie protejată, respectată și îngrijită pentru a putea minuna cât mai multe generații. Ce sunt musonii, La ce folosește usturoiul sau Câte tipuri de nori există sunt întrebări menite să lărgească orizontul cunoștințelor copiilor. Acest volum este o perspectivă îmbelșugată asupra lumii sălbatice, dar este și un bun ghid de a-i învăța pe cei mici despre impactul omenirii asupra mediului înconjurător și efectele, de cele mai multe ori nocive, pe care omul le are încă asupra pământului.

Avem așadar întrebări și răspunsuri generale, dar și multe curiozități inedite, care mai de care mai interesante ce cu siguranță satisfac nevoia de cunoaștere a copiilor. Multă atenție și multă muncă de cercetare au fost folosite pentru a realiza aceste enciclopedii ce încurajează dialogul și care deschid mai departe alte căi spre alte întrebări, curiozitatea copiilor neavând, din fericire, un sfârșit definit. Cred că aceste volume sunt indispensabile din biblioteca oricăror părinți responsabili, ce vor să crească copii inteligenți, curioși și fericiți.

Cele 7 volume din seria enciclopedică Descoperă lumea, întrebare cu întrebare au apărut la imprintul Galaxia Copiilor, parte a Grupului Editorial ALL, și sunt disponibile atât ca set complet într-o cutie cartonată, cât și individual.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s