Recenzie „Casa cu fluturi” de Katrine Engberg

La un an distanță de la lectura primului volum al seriei Kørner și Werner, mă bucur de următoarea carte de la Katrine Engberg. Păzitoarea crocodilului a fost o lectură solidă și antrenantă, cu personaje captivante și doi detectivi carismatici. Mi-a plăcut romanul, tocmai de aceea am fost entuziasmată să revin în lumea poliției din Copenhaga și să mă cufund într-un nou caz palpitant. Casa cu fluturi este una dintre noutățile din ultimele săptămâni de la Crime Scene Press, în jurul căreia zilele astea organizăm un nou blog tour crime. De asemenea, acțiunea din roman se petrece chiar în luna octombrie, așa că era cumva predestinat să o citim acum.

Subiectul cărții promite un thriller misterios. O asistentă medicală intră în rezerva unui pacient cu o seringă în care a pus o supradoză de medicament pentru inimă. Șase zile mai târziu, un băiat ce împărțea ziarele de dimineață descoperă cadavrul unei femei într-o fântână. Femeia era dezbrăcată și avea mici tăieturi pe brațe. Legiștii descoperă că sângerarea pare să fi fost cauza morții, dar nu se găsesc amprente și nici nu se propune vreun suspect.

În fruntea anchetei îl avem pe Jeppe Kørner, de curând divorțat, care ușor ușor începe să pună cap la cap piesele puzzle-ului. Partenera sa, Anette Werner, se află în concediu de maternitate, dar mintea nu îi stă la fetiță, ci la muncă. Ascultă comunicările poliției prin stația radio păstrată acasă și decide să se implice, neoficial și de una singură, în acest caz, care între timp a mai adunat încă două victime.

Mai mult de atât nu vă spun, dar vă asigur că este un thriller construit ca la carte, cu personaje bine creionate, suspans, mister și un final satisfăcător. Ceea ce aduce în discuție Katrine Engberg este sănătatea mintală a copiilor, în special cei ce suferă de anumite probleme de ordin psihologic. Schizofrenia la copii trebuie tratată cu blândețe, însă acest lucru se pierde de cele mai multe ori printre hârtiile birocratice și fondurile delapidate de la stat. În acest roman vedem o parte cruntă a unor copii bolnavi, ce sunt înfundați cu medicamente, de multe ori experimentale, ce îi fac să fie confuzi și lipsiți de viitor.

Mi-a plăcut cartea, am citit-o foarte repede, având doar 320 de pagini. Subiectul dur al tinerilor cu boli mintale se îmbină într-un mod intens și hipnotizant cu cel al crimelor neobișnuite. Nici cei doi detectivi nu sunt mai prejos, prestația lor fiind mulțumitoare și de la care mai aștept și alte aventuri. Citiți cartea pentru misterul bine pus în scenă, pentru intriga atent construită și pentru fluiditatea narațiunii. Și cu toate că acesta nu e primul volum al seriei, nu veți avea parte de nici un spoiler legat de cazul anterior, doar o mică revedere cu un personaj iubit de mine din cartea de debut a lui Engberg, personaj pe care eu sper să îl revăd din nou și în celelalte volume.

Casa cu fluturi de Katrine Engberg a apărut în traducerea Iuliei Dromereschi la Crime Scene Press și este disponibil aici.

Romanul se bucură în aceste zile și de un blog tour printre cititorii înfocați de mistery & thriller, așa că vă invit și la ei pe site-uri pentru a putea citi mai multe păreri despre carte: Literatura pe tocuriBiblioteca lui LiviuCărțile mele și alți demoniAnca și cărțileAnalogii-AntologiiFalled și Citește-mi-l.

Publicitate

3 gânduri despre “Recenzie „Casa cu fluturi” de Katrine Engberg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s