„Ciupercuța Baby Oko” de Lumi Boboc – aventură, emoție și speranță într-o poveste simpatică și duioasă

Cât de mult îmi plac cărțile ce mă surprind, care îmi oferă o poveste neașteptată, emoționantă și plină de speranță. Așa a fost și experiența pe care am avut-o cu volumul scris de Lumi BobocCiupercuța Baby Oko. Cartea mă aștepta de câteva luni bune pe raft, dar nu am ajuns la ea decât acum. Și cred că așteptarea a meritat. Cărțile trebuie citite la timpul potrivit pentru a avea impactul dorit, iar acest volum s-a cerut a fi citit acum. Și ce bine mi-a picat simpatica poveste cu Baby Oko.

Protagonistul cărții este Oko, o ciupercuță de nici două luni, aventuros nevoie mare. Toată ziua zburdă prin pădure, alături de prieteni și familie. Încă în scutece și cu suzeta mereu la purtător, Oko descoperă lumea pas cu pas, iar cititorii de toate vârstele i se pot alătura prin intermediul acestui minunat volum.

Mama Amarita, tata Muscaria, sora Plinuța și gemenii Colăcel și Învârtitul formează alături de Oko o familie fericită, ce pune accent pe bucurie și sănătate. Așa că atunci când Oko se îmbolnăvește și îi cad toate bulinele, toți încearcă tot posibilul să îl ajute. Și nu doar familia, ci și celelalte plante îi sar în ajutor, dovedind faptul că natura este o mare familie.

Cartea ne povestește într-un mod duios despre familie, prieteni, iubire și speranță. Naratoarea personifică plantele și le dă vocea rațiunii, aducând în discuție mai multe concepte uitate de mulți oameni. Protejarea mediului, torturarea animalelor sau impactul nefast avut asupra întregii planete sunt doar câteva dintre subiecte, introduse natural în proza simpactică.

Tot aici, cei mici pot învăța despre sacrificiu sau despre cum presupunerile pot altera adevărul. Prietenia și iubirea sunt stâlpii pe care este construită cartea, ce alături de speranță și fericire țes o poveste minunată. 

Boala ciupercuței este o metaforă pentru cancer, prin care, din păcate, mulți copii sunt nevoiți să treacă. Alinare și sprijin se cer în aceste situații, iar o astfel de lectură poate constitui un bun exemplu pentru cei ce nu știu cum să abordeze acele timpurile grele.

M-a emoționat povestea lui Oko, iar ca mamă inima mi-a suferit alături de familia micuțului. Cred că este o cartea încântătoare, o comoară ce ascunde bucurie și speranță, aventură și spirit de joacă, ce îi va cuceri atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Stilul naratoarei este curat și fluid, ce face ca lumea lui Oko să prindă viață. Ilustrațiile realizate de Deniza aduc un plus de culoare cărții destinată micuților, care poate fi apreciată de cititorii de toate vârstele.

Ciupercuța Baby Oko de Lumi Boboc a apărut la LiterPress Publishing și este disponibilă aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s