Zburăm spre iarnă cu 8 bijuterii noi de la Editura Signatura

Am mai spus-o și în trecut, dar nu mă deranjează să o repet: Editura Signatura are cele mai frumoase cărți. Fiecare titlu e special ales pentru a îmbogăți nu doar cunoștințele copiilor mari și mici, dar și pentru a înfrumuseța rafturile bibliotecilor. Culoare, delicatețe și finețe sunt doar câteva din calitățile tuturor cărților din portofoliul Signatura, ce an de an se mărește cu noi bijuterii literare.

Zilele trecute au ajuns la mine 8 noutăți minunate, pe care vreau să vi le prezint și vouă. Sunt cărți ce vin în întâmpinarea iernii, cu lecturi menite să încălzească sufletul și să bucure cititorii mari și mici.

Chipul tău de Bianca Mereuță, ilustrații Oana Hajos

Încep cu cea mai specială dintre toate, citită și răscitită de mine deja de nenumărate ori. Chipul tău nu este doar o simplă carte ce încapsulează iubirea de mamă, ci este bucuria, emoția, alinarea și pacea ce vin la pachet cu dragostea infinită pentru copilul tău. Scris de Bianca Mereuță, eroina din spatele Editurii Signatura, volumul este imnul dedicat mamei, ce emoționează cu fiecare cuvânt, ilustrațiile dând viață acolo unde doar mângâierea grăiește. O să vă vorbesc într-un articol separat despre această carte, este mult prea specială și încântătoare.

Hortense și umbra de Natalia și Lauren O’Hara

Acest volum trezește copilul din tine și te invită în tărâmul zăpezii, unde întâlnim o simpatică fetiță. Copila curajoasă avea însă o mâhnire mare ce îi întuneca zilele. Peste tot pe unde mergea, era însoțită de umbra sa. Așa se face că va încerca orice pentru a scăpa de umbra cea pământie. Volumul este scris și ilustrat de Natalia și Lauren O’Hara, fiind o metaforă duioasă despre acceptarea propriei identități prin armonizarea luminii și a umbrei care ne alcătuiesc.

Cu toată viteza înainte de Guia Risari, ilustrații Daniela Iride Murgia

Tare bucuroasă am fost când am văzut că acest volum, la partea de ilustrații, poartă semnătura Danielei Iride Murgia, pe care eu am admirat-o pentru cartea Așteptarea. Și aici artista italiană își pune amprenta futuristă asupra lumii atent create de Guia Risari. Cartea este o poveste despre puterea imaginației și felul în care fantezia din mințile noastre ne poate aduce mai aproape. Este o minunată istorisire despre doi pari atât de lungi încât nu li se vede capătul.

Parfumul zilelor de vacanță de Thibault Prugne

Acest volum este o pledoarie pentru pace și bunăstare. Este o emoționantă poveste depănată în jurul războiului, atunci când responsabilitatea de părinte cere sacrificii pentru a păstra nealterat un suflet de copil. Scris și ilustrat de Thibault Prugne, volumul este o rememorare a unei vieți zdruncinată de război, dar care a reușit să-și păstreze pacea lăuntrică, folosindu-se de dragostea și sacrificiul celor din jur.

Cartea care zboară de Pierre Laury, ilustrații de Rebecca Dautremer

Acest volum este pansament pentru orice bibliofil. Este o carte despre cărți și despre rolurile fundamentale ale acesteia. Este povestea unei cărți rătăcite, care reușește să își ofere darurile de a crește și a insufla curaj celor ce o întâlnesc. Scris de Pierre Laury și ilustrat de Rebecca Dautremer, volumul cucerește prin bogăția ce se ascunde în spatele fiecărei cărți însemnate.

Piticul Cinabru de E.T.A. Hoffman, ilustrații de Val Munteanu

De la autorul celebrului Spărgătorul de nuci avem o nouă poveste ingenioasă și absolut fascinantă. Volumul ilustrat de Val Munteanu pune în scenă povestea unui pitic a cărui destin va interfera cu viețile multor oameni, dând naștere unor întâmplări stranii și magice. Cu un text bogat și acompaniat de ilustrații colorate, volumul cucerește de îndată inimile cititorilor însetați de aventură și bizar.

Natura surprinzătoare de Florence Guiraud

Acest volum este o operă de artă. Este un volum științific, dar și o colecție de ilustrații absolut impresionante, ce îți taie respirația. Volumul scris și ilustrat de Florence Guiraud este o enciclopedie poetică a naturii, unde animalele și insectele prind viață între paginile minuțios create. Cred că un astfel de volum nu doar că îmbogățește cunoștințele cititorilor, dar îi și magnetizează în lumea naturii încântătoare.

Vine iarna de Tony Johnston, ilustrații de Jim LaMarche

Am lăsat special acest volum la final, tocmai pentru a concluziona acest mic tenculeț de lecturi menite să aducă mai aproape de cititori spiritul iernii. Scris de Tony Johnston și ilustrat de Jim LaMarche, volumul ia forma unui jurnal de observație al unei fete ce își deschide ochii și inima pentru a remarca schimbările naturii. Cartea ne ia pas cu pas în lunile toamnei și ne pregătește pentru venirea iernii, urmând parcursul pădurii și a viețuitoarelor din jur. Culorile armonice te fascinează și îți oferă lectura domoală pentru a te bucura în tihnă de venirea iernii.

Toate cele opt cărți sunt pietre prețioase pentru orice bibliotecă, sunt magie și învățare, sunt delicatețe și emoție. Sunt cărți ce bucură copiii de toate vârstele și care transformă darul cunoașterii în povești captivante și seducătoare, pline de culoare și viață. Vă invit pe site-ul Editurii Signatura pentru a descoperi și alte minunate titluri, alese cu grijă pentru a aduce un strop de fericire în viețile cititorilor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s