Recenzie „Lista condamnaților” de Jack Carr 

Lista condamnaților de Jack Carr este un thriller militar de excepție, ce te ține ancorat în poveste până la ultimul punct. Este un roman scris cu îndemânare, în ciuda faptului că este un debut editorial. Este o poveste inspirată din viața personală a scriitorului, fost soldat. Este o lectură antrenantă, cu multe răsturnări de situație și momente la limită. Este alegerea perfectă pentru iubitorii de împușcături și misiuni de răzbunare.

Protagonistul romanului este James Reece, locotenent-comandor al unei echipe de soldați SEAL. Priceperea sa l-a propulsat spre vârfurile rangurilor, iar colegii săi îl respectă și urmează întru totul. Însă, atunci când întreaga echipă este ucisă într-o ambuscadă în Afghanistan, Reece este singurul ce poate fi tras la răspundere. Dar Reece nu a făcut nimic greșit, a urmat toate protocoalele la literă.

Rănit și cu un pronostic de o posibilă tumoare pe creier, James Reece își caută refugiu în sânul familiei, alături de soție și fiică. Dar, cum era de așteptat, revederea mult așteptată nu are loc decât în mintea soldatului, ce este lovit de durerea insuportabilă de a le găsi ucise în propria casă. Atacul nu este un eveniment nefericit, vreun jaf gone bad, ci un complot mult mai încâlcit și veninos ce pare să fi venit din partea oficialităților militare.

Așa că singura misiune a lui James Reece este de a-și răzbuna familia. Un soldat perfect, o mașină de ucis, ce își întoarce armele spre inamicul din interior, ce pare să se fi infiltrat în cele mai înalte niveluri ale administrației Statelor Unite.

„Pentru Reece a ucide era unul dintre cele mai firești lucruri pe care le putea face cineva; îi era înscris în ADN.„

Pentru mine a fost o lectură excelentă. Am devorat paginile îmbibate în acțiune și tensiune. Am fost extrem de surprinsă să citesc așa un debut închegat, ce se vede că are în spate multă experiență, scriitorul folosindu-se de propriile amintiri și cunoștințe din propria carieră de militar pentru a da viață unui personaj credibil și captivant. Jack Carr scrie și o prefață a cărții tare interesantă, în care menționează scriitorii ce l-au inspirat și faptul că manuscrisul a fost aprobat de departamentul militar al Americii înainte de a fi publicat. Acest lucru este obligatoriu pentru orice soldat sau fost soldat, oficialii asigurându-se că nu se dezvăluie tehnici secrete sau alte confidențe ce pot pune în pericol siguranța militarilor activi. Și chiar dacă misiunile prezentate în carte nu sunt reale, ele sunt descrise cu o așa naturalețe încât ai crede că citești un memoir viu și violent.

Acțiunea intensă, alături de un protagonist dur și bine antrenant sunt combinația ce susține lectura răpitoare, ce te trimite direct în mintea unui soldat îndurerat, nevoit să își caute dreptatea de unul singur, împotriva unui sistem corupt și defect. Recomand cartea tuturor celor ce sunt în căutarea unui thriller militar antrenant și extrem de captivant, ce duce puțin cu Punisher și care te ia într-o cursă contra cronometru, unde răzbunarea și dreptatea se îmbină într-un dans intens și furtunos.

Romanul a fost adaptat într-o miniserie cu Chris Pratt în rolul principal, ce a cucerit milioane de oameni din întreaga lume. Fun fact aflat tot din prefața scrisă de Jack Carr: scriitorul a scris volumul avându-l în minte chiar pe Pratt, așa că după ce citiți cartea merită să aruncați un ochi și la serial.

Lista condamnaților de Jack Carr a apărut în traducerea Roxanei Brînceanu la Crime Scene Press și este disponibil aici.

Romanul se bucură în aceste zile și de un blog tour printre cititorii înfocați de mistery & thriller, așa că vă invit și la ei pe site-uri pentru a putea citi mai multe păreri despre carte: Literatura pe tocuriBiblioteca lui LiviuCărțile mele și alți demoniAnca și cărțileAnalogii-AntologiiFalled și Citește-mi-l.


Un gând despre “Recenzie „Lista condamnaților” de Jack Carr 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s