„De unde vin poveștile?” de Alec Blenche – povestea caldă și blândă din spatele poveștilor

Da chiar, de unde vin poveștile? Eu zic că poveștile au existat dintotdeauna, că omul așa a supraviețuit, cu ajutorul poveștilor născocite. Alec Blenche alege să răspundă la această întrebare într-o manieră caldă și emoționantă.

De unde vin poveștile? este un volum tare frumos, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Este o bijuterie, atât în ceea ce privește textul, cât și ilustrațiile. Este lectura cu care părinții îi pot atrage pe cei mici în lumea magică a cărților. Este un potențial răspuns la una dintre miile de întrebări avute de pitici. Este cartea de care orice bibliofil se va îndrăgosti pe loc.

Eroina noastră este Maria, ce are o curiozitate mare: De unde vin poveștile? Așa că într-o seară, mama sa îi spune povestea din spatele poveștilor. O duce cu mintea peste câmpii și dealuri și poposește pe crestele munților, acolo unde locuiește o bunicuță simpatică. Această bunicuță are o nepoată, pe care, din păcate, o vede doar o dată pe an. Așa că, pentru a umple dorul amândurora, bunica se folosește de cursul fluviului pentru a-i spune povești. Apa duce lin cuvintele bunicii, până când se revarsă în marea de lângă casa nepoatei.

Alec Blenche dă viață unui scenariu blând și dulce, cu care toată familia se poate desfăta. Eu am citit cartea deja de câteva ori, atât alături de pitica mea, cât și singură, fiind absolut fermecată de emoția din spatele cuvintelor.

Tare frumoase sunt și ilustrațiile, realizate după tiparul clasic, de mai demult, cu un vibe old school absolut adorabil, ce potențează farmecul unei lumi unde lectura ne unește pe toți și unde tristețea este înlocuită cu fericirea de a auzi aceleași povești. Alexandra Cărăvan s-a ocupat de ilustrații, aceasta reușind să presare multă culoare și viață în jurul textului minunat.

Volumul este ideal pentru piticii de 3-6 ani, unde se explorează teme precum familia, iubirea și impactul cărților în vieților oamenilor. Însă, cred că oricine se poate bucura de lectura unui asemenea volum, atâta timp cât în suflet ești copil și vrei să crezi în magia cărților.

De la Alec Blenche am mai citit și volumul Sunt un elf, o frumoasă lectură unde cărțile sunt alinare, carte pe v-o recomand de asemenea cu mare drag. Pe site-ul celor de la Editura Univers găsiți un raft întreg cu scrierile lui Alec Blenche, titluri pe care le-am pus și eu pe #wishlist.

De unde vin poveștile? de Alec Blenche a apărut la Editura Univers și este disponibilă aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s