Recenzie „În visul meu am un cuțit în mână” de Ashley Winstead

În visul meu am un cuțit în mână – dacă nici acesta nu e un titlu catchy, atunci chiar nu știu ce ar putea fi. Ashley Winstead își atrage cititorii din prima cu acest titlu, urmând ca mai apoi să le ofere o narațiune ce face salturi între trecut și prezent, totul învârtindu-se în jurul a unei crime neelucidate.

Se iau 7 tineri de la un colegiu american, se pun laolaltă, se lasă să se combine între ei, se lasă secretele să se coacă, unul dintre ei moare, iar 10 ani mai târziu, la reuniune, se dau pe față toate secretele și minciunile. Sună bine, nu-i așa? Așa am zis și eu, cu toate că imaturitatea anumitor personaje m-a enervat la culme în anumite momente.

Îi avem pe Mint, Courtney, Coop, Frankie și Jack, cu Heather ca victimă și Jessica ca naratoare și cea alături de care suntem de-a lungul întregului roman. Aceasta se reîntoarce la colegiu la reuniunea de zece ani pentru a le arăta tuturor ce bine îi merge ei acum pe plan profesional. Așteaptă urale și felicitări, dar în schimb dă peste o anchetă neoficială condusă de fratele victimei, Eric. Acesta nu a uitat de tragedia ce i-a schimbat viața și acum îi face pe prietenii surorii sale să își dea arama pe față.

Cartea urmează procedeul curățării cepei, fiecare capitol dezvelind noi minciuni și noi secrete ce îi lasă pe ceilalți înmărmuriți. Naratoarea merge pe tiparul alternărilor în ceea ce privește cronologia evenimentelor, făcând salturi între trecut și prezent, încercând să pună laolaltă piesele puzzle-ului. Una dintre temele cărții este impactul pe care părinții îl au asupra copiilor și cum, de multe ori, mărul nu cade departe de copac, iar copiii nu pot scăpa de sub jugul aspirațiilor mult prea mari venite din partea părinților.

Nu pot să zic că m-am atașat prea tare de vreun personaj, așa cum am zis și mai devreme, unele chiar m-au enervat la culme, dar cred că Ashley Winstead descrie corect anumiți oameni ce pur și simplu nu se maturizează și care poartă pică pentru orice lucru minuscul ce cineva l-a făcut sau zis în urmă cu n ani. 

„Cred că o parte din mine simțea, chiar și acolo, în triumful nostru, în începutul nostru sălbatic și perfect, micile semințe ale distrugerii noastre.„

Așa că dacă vreți un contemporary mystery cu oameni de 32 de ani ce nu pot da uitării lumea colegiului, cu multe secrete și salturi în timp, atunci merită să dați o șansă acestui roman. Se citește repede, are sub 400 de pagini și un final exploziv.

În visul meu am un cuțit în mână de Ashley Winstead a apărut în traducerea lui Mihnea Arion la Crime Scene Press și este disponibil aici.

Romanul se bucură în aceste zile și de un blog tour printre cititorii înfocați de mistery & thriller, așa că vă invit și la ei pe site-uri pentru a putea citi mai multe păreri despre carte: Literatura pe tocuriBiblioteca lui LiviuCărțile mele și alți demoniAnca și cărțileAnalogii-AntologiiFalled și Citește-mi-l.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s